Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Merzek Botros tog examen – skrev uppsats om nyfrälsta

Merzek Botros, pastor i den arabiska församlingen i Sundbyberg, har tagit masterexamen i teologi. Uppsatsen som han skrivit handlar om betydelsen av uppföljning av nyfrälsta personer. – Om vi lämnar nyfrälsta personer ensamma utan uppföljning kommer deras frälsning inte att vara hel då deras tro inte kommer att utvecklas.

Nyheter · Publicerad 14:00, 29 feb 2020

Att Centrumkyrkan i Sundbyberg är välfylld av folk på söndagseftermiddagarna är inget ovanligt. Det är då den arabisktalande församlingen samlas för gudstjänst, och det är då som pastor Merzek Botros samlar människor av vilka många kommer från arabisktalande länder.

Det finns förstås möjligheter för den som vill komma dit, men inte kan arabiska, att få tillgång till hörapparat med tolkning till svenska genom hela gudstjänsten. Och den som kommer dit får höra lovsång på arabiska, på ett annorlunda musikaliskt sätt men med samma andliga djup och inlevelse som i vilken vanlig svensk frikyrklig gemenskap som helst.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10