Den vises hjärta gör hans mun klok och främjar lärdom på hans läppar.
Ordspråksboken 16:23

Världen idag

Mer ockult på Liseberg i Halloween – höjd åldersgräns

Två skräckhus får höjd åldersgräns och i ett område i parken vinner ondskan ”en förkrossande seger” mot det goda när Liseberg nu förbereder för Halloween.

Nyheter · Publicerad 10:00, 22 sep 2022

Just nu förbereder Liseberg årets Halloweensäsong, som startar den 7 oktober. Det gör man bland annat genom att bygga upp det nya skräckhuset ”7”, som ska utgå från de sju dödssynderna: högmod, girighet, lust, avund, frosseri, vrede och lättja.

”Synden ligger i betraktarens öga och sju gånger kommer den upprepas”, skriver nöjesparken på sin hemsida.

Men till skillnad från övriga skräckhus på Liseberg under Halloween, som har elvaårsgräns, så får skräckhuset ”7” i stället 15-årsgräns.

– Det kommer att vara fysiskt nära och det kommer att vara obehagligt, säger Mårten Westlund, tillförordnad marknadschef på Liseberg, till Göteborgs-Posten.

Han beskriver skräckhuset som ”lite mer utmanade” än de som parken haft tidigare och som befunnit sig längre ifrån besökarnas personliga referensramar.

– Här blir skräcken mer personlig samtidigt som vi drar det till sina extremer, säger han.

För GP förklarar Mårten Westlund beslutet om åldersgränsen med att det behövs en viss mognad för att förstå vad de sju dödssynderna är och därmed förstå vad man är med om.

– Tanken är att du ska spegla dig själv i varje synd i varje rum, säger han till tidningen.

En annan ny satsning för året är Bio Skräck, där en skräckbiograf byggs upp för att visa ”högkvalitativ skräck av det kortare formatet”, som även den får 15-årsgräns.

Under Halloween på Liseberg byggs även flera skräckområden upp. Ett av områdena, ”Demonernas skugga”, beskrivs på Lisebergs hemsida med att kampen mellan ont och gott har utspelat sig ”och där ondskan vunnit en förkrossande seger”.

”De fallna änglarna gråter hjärtskärande i demonernas grepp och de förlorade själarnas hjärtskärande skrin drunknar i demonernas viskande väsningar som lovar dig allt ont”, skriver de vidare. Där är den rekommenderade åldersgränsen elva år.

Parken marknadsför också Halloweensatsningen på sin hemsida med ord som: ”I parkens mörkaste hörn har ren ondska tagit över. Ljuset har erövrats av mörkret och i viskningarna hörs ljudet av ren besatthet.”

Här blir skräcken mer personlig samtidigt som vi drar det till sina extremer.

Yttre motstånd har aldrig lyckats besegra Kyrkan

Ledare När trycket ökar för den kristna kyrkan i vårt land kan det vara klokt att blicka tillbaka i... fredag 3/2 00:10

Regeringen vill göra det förbjudet att delta i terrorgrupp

Politik. Regeringen går vidare med en lagrådsremiss för att kriminalisera deltagande i terrororganisation. –... fredag 3/2 13:00

SAU:s nye ledare vill ”möblera för gudsmöten”

Församling. Från pastor till generalsekreterare för Svenska alliansmisionens ungdom (SAU). Den 1 mars... fredag 3/2 12:02

Att hålla ihop C blir Demiroks svåra nöt

Ledare Efter att Muharrem Demirok under torsdagen valdes till ny Centerledare, efter Annie Lööfs drygt... fredag 3/2 00:00