Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

Mer ockult på Liseberg i Halloween – höjd åldersgräns

Två skräckhus får höjd åldersgräns och i ett område i parken vinner ondskan ”en förkrossande seger” mot det goda när Liseberg nu förbereder för Halloween.

Nyheter · Publicerad 10:00, 22 sep 2022

Just nu förbereder Liseberg årets Halloweensäsong, som startar den 7 oktober. Det gör man bland annat genom att bygga upp det nya skräckhuset ”7”, som ska utgå från de sju dödssynderna: högmod, girighet, lust, avund, frosseri, vrede och lättja.

”Synden ligger i betraktarens öga och sju gånger kommer den upprepas”, skriver nöjesparken på sin hemsida.

Men till skillnad från övriga skräckhus på Liseberg under Halloween, som har elvaårsgräns, så får skräckhuset ”7” i stället 15-årsgräns.

– Det kommer att vara fysiskt nära och det kommer att vara obehagligt, säger Mårten Westlund, tillförordnad marknadschef på Liseberg, till Göteborgs-Posten.

Han beskriver skräckhuset som ”lite mer utmanade” än de som parken haft tidigare och som befunnit sig längre ifrån besökarnas personliga referensramar.

– Här blir skräcken mer personlig samtidigt som vi drar det till sina extremer, säger han.

För GP förklarar Mårten Westlund beslutet om åldersgränsen med att det behövs en viss mognad för att förstå vad de sju dödssynderna är och därmed förstå vad man är med om.

– Tanken är att du ska spegla dig själv i varje synd i varje rum, säger han till tidningen.

En annan ny satsning för året är Bio Skräck, där en skräckbiograf byggs upp för att visa ”högkvalitativ skräck av det kortare formatet”, som även den får 15-årsgräns.

Under Halloween på Liseberg byggs även flera skräckområden upp. Ett av områdena, ”Demonernas skugga”, beskrivs på Lisebergs hemsida med att kampen mellan ont och gott har utspelat sig ”och där ondskan vunnit en förkrossande seger”.

”De fallna änglarna gråter hjärtskärande i demonernas grepp och de förlorade själarnas hjärtskärande skrin drunknar i demonernas viskande väsningar som lovar dig allt ont”, skriver de vidare. Där är den rekommenderade åldersgränsen elva år.

Parken marknadsför också Halloweensatsningen på sin hemsida med ord som: ”I parkens mörkaste hörn har ren ondska tagit över. Ljuset har erövrats av mörkret och i viskningarna hörs ljudet av ren besatthet.”

Här blir skräcken mer personlig samtidigt som vi drar det till sina extremer.

Niklas Piensohos bibelstudier väcker sorg hos medlemmar i Filadelfia

Stockholm. Bibelstudierna ”Brännande frågor”, där Niklas Piensoho ifrågasatt den klassiska kristna synen på... torsdag 30/3 10:12

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Torsdagstidningar försenade på grund av trafikkaos

Distribution. Utdelningen av Världen idags tryckta torsdagstidningar kommer dessvärre att bli försenad till... torsdag 30/3 08:30

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00