Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Mello-stjärnor och lovsång lockade många ungdomar till folkpark

Närmare tusen ungdomar kom till SAU:s evenemang ”T-centralen 2021” i Huskvarna folkets park. Tillsammans firade de fredagsafton med gemenskap, livemusik och lovsång.

– Jättehärligt. Det blev en bra kväll på många sätt, säger Andreas Joakimson, som var en arrangörerna för kvällen.

Nyheter · Publicerad 14:30, 5 okt 2021

Två dagar efter att restriktionerna hade lyfts bort bjöd SAU (Svenska Alliansmissionens ungdom) in till ett event. En större skara glada ungdomar gensvarade genom att dyka upp, vilket gladde arrangören.

– Efter pandemirestriktionerna kändes det ”gött” att få den responsen, alla som var där verkade sugna på att mötas, säger SAU:s ungdomskonsulent Andreas Joakimson om den goda publiktillströmningen och atmosfären på området.

Just glädjen över att få träffas igen blev till ett bestående minne från kvällen, berättar han.

– Det märkte man, att människor saknat gemenskap. Jag tänker också på de unga tonåringarna som, på grund av pandemin, inte hade varit på ett sånt här evenemang förut.

SAU hade bjudit in några affischnamn till att medverka. En av dem var den kristna fotbollsspelaren Boris Lumbana, som spelar elitfotboll i superettanlaget Gais från Göteborg. Mer känd är han kanske dock för deltagande i Melodifestivalen, där han framträtt under artistnamnet Boris René.

– Boris René och Faith Kakembo [som deltog i Melodifestivalen 2020; red anm] var inbjudna gästartister som uppträdde tillsammans med vårt lokala kompband under den första delen av kvällen, berättar Andreas Joakimson.

Efter konsertdelen följde en liten paus innan kvällens andra akt körde i gång.

– Då blev det lite mer gudstjänst över det hela, berättar Andreas Joakimson.

Ett lovsångsband fanns på plats och Jakob Fhager Bjärkhed, pastor och församlingsföreståndare i Betelkyrkan i Vaggeryd, stod för aftonens förkunnelse.

Folkets park är en företeelse som äldre människor möjligen förknippar med nöjen och gemenskap från förr i tiden. Andreas Joakimson berättar att Huskvarna folkets park, som invigdes 1925, är en mycket aktiv 96-åring.

– De är Jönköpings största ”liveställe” och är öppna för att ta in olika arrangemang. Vi har haft en fin dialog med parken vilket är riktigt roligt.

Evenemanget ägde rum utomhus i oktober. Hur var vädret?

– Uppehåll och fint väder under hela kvällen. Det var ett suveränt bönesvar efter några regniga dagar i Jönköping, avslutar Andreas Joakimson.

”Efter pandemirestriktionerna kändes det ”gött” att få den responsen”

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10