Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Marcus Lind tar över rodret för Equmenia

I höstas meddelade Carin Dernulf att hon lämnar sin roll som generalsekreterare för Equmenia. Nu är det klart att Marcus Lind, i dag församlingsföreståndare i Equmeniakyrkan Linköping, tar över.

Nyheter · Publicerad 15:00, 5 feb 2023

Enligt Arvid Hardmo, som ansvarat för rekryteringsprocessen, var beslutet att anställa Marcus Lind enhälligt från Equmenias styrelse.

– Marcus styrkor är flera. Han är duktig och erfaren chef, han är analytisk och har en hög förmåga att se lösningar på komplexa frågor, säger han i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet berättar Marcus Lind också om sina drivkrafter.

– Det ska bli spännande att se Equmenia inifrån och få arbeta med det övergripande och långsiktiga tillsammans med styrelse, personal och ideella. Det är spännande att Equmenia vågar prova nya vägar som till exempel Equmenia gaming och det är jag spänd på att se hur det kan utvecklas vidare, säger han.

Marcus Lind är uppvuxen i ett troende hem och tack vare ledare som fanns där för honom blev tron även hans egen under tidiga tonåren, berättar han i pressmeddelandet.

– Det hjälpte mig att förstå vad det innebär att vara älskad av Gud. Jag vill ge samma möjlighet till andra unga i dag. Att de får upptäcka den trygghet som en tro kan innebära.

Han säger också att han brinner för att se människor växa, både i sin tro och som människor, liksom att vara med och förändra världen för barn och unga där de befinner sig.

– Ofta kan vårt samhälle upphöja stora insatser, men jag tror på värdet av många små insatser. Som en scoutledare som finns där för barn och unga och som får betyda något för dem.

Marcus Lind tillträder sin tjänst den 2 maj.

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Allt fler produkter kan framkalla allergier

Hälsa. År 2008 var 725 produkter tillgängliga för konsumenter märkta som allergiframkallande. Tolv år... måndag 27/3 05:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10