Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

Mannen bakom välkomstskylten gjorde ”genusmedveten” bok

Johan Adolfsson, som är ansvarig för Gävles välkomstskylt, är en av upphovsmännen till en bok om att välja ”genusmedvetna” och ”inkluderande” bilder. Han har också visat att han är starkt kritisk till SD.

Nyheter · Publicerad 16:40, 5 mar 2019

”Bilder som förändrar” är namnet på den bildhandbok som ska hjälpa kommunens verksamheter att välja bilder som är ”genusmedvetna” och ”inkluderande”. Ansvarig utgivare för boken är Johan Adolfsson som ligger bakom skylten som hälsar bilister välkomna till Gävle.

I boken står det att Gävle inte ska ”prångla ut könsstereotypa bilder”, utan se till att personer som går utanför normen syns. Som grund för boken har författarna räknat hur många män och kvinnor som har synts på bilder i kommunens material och analyserat hur de framställs.

Upphovsmännen vill att bilder på exempelvis homosexuella par, transpersoner och muslimer ska bli vanligare.

Med detta vill Johan Adolfsson inte bara spegla verkligheten, utan dessutom påverka den.

– Vi ska inte skildra världen som den är i dag, utan som att vi vill att den ska se ut, sade han i en intervju med kommunens egen tidning förra året.

Johan Adolfsson har på sin privata Facebooksida visat att han är kritisk till SD. Bland annat har han skrivit att den som röstar på SD nog är ” dum i huvudet” och delat en bild där Jimmie Åkesson i princip jämförs med Hitler.

Då han får en fråga om saken påpekar han att det är hans personliga konto och att det inte har något med hans tjänsteutövning att göra.

Återupprätta det svenska civilsamhället

Gästledare Ett viktigt steg för att få det vacklande svenska samhället i balans är att civilsamhället... torsdag 22/10 00:00

Het sista debatt mellan Trump och Biden

USA. Donald Trump och Joe Biden stod under torsdagen öga mot öga i den sista debatten inför... fredag 23/10 21:00

75-åriga Anita: ”Jag kommer köra järnet”

Corona. Den 75-åriga Anebybon Anita Olsson blev positivt överraskad av Folkhälsomyndighetens beslut att ta... fredag 23/10 17:00

Varför tro på uppståndelsen?

Mot väggen De första kristna hävdade att de mött Jesus uppstånden. Varför ska vi ta det påståendet på allvar?... torsdag 22/10 00:00

Blandade reaktioner när råden för äldre skrotas

Corona. Äldre och andra i riskgrupper ska omfattas av samma rekommendationer som resten av befolkningen,... fredag 23/10 17:00

Varför tro på uppståndelsen?

Mot väggen De första kristna hävdade att de mött Jesus uppstånden. Varför ska vi ta det påståendet på allvar?...