Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Mannen bakom välkomstskylten gjorde ”genusmedveten” bok

Johan Adolfsson, som är ansvarig för Gävles välkomstskylt, är en av upphovsmännen till en bok om att välja ”genusmedvetna” och ”inkluderande” bilder. Han har också visat att han är starkt kritisk till SD.

Nyheter · Publicerad 16:40, 5 mar 2019

”Bilder som förändrar” är namnet på den bildhandbok som ska hjälpa kommunens verksamheter att välja bilder som är ”genusmedvetna” och ”inkluderande”. Ansvarig utgivare för boken är Johan Adolfsson som ligger bakom skylten som hälsar bilister välkomna till Gävle.

I boken står det att Gävle inte ska ”prångla ut könsstereotypa bilder”, utan se till att personer som går utanför normen syns. Som grund för boken har författarna räknat hur många män och kvinnor som har synts på bilder i kommunens material och analyserat hur de framställs.

Upphovsmännen vill att bilder på exempelvis homosexuella par, transpersoner och muslimer ska bli vanligare.

Med detta vill Johan Adolfsson inte bara spegla verkligheten, utan dessutom påverka den.

– Vi ska inte skildra världen som den är i dag, utan som att vi vill att den ska se ut, sade han i en intervju med kommunens egen tidning förra året.

Johan Adolfsson har på sin privata Facebooksida visat att han är kritisk till SD. Bland annat har han skrivit att den som röstar på SD nog är ” dum i huvudet” och delat en bild där Jimmie Åkesson i princip jämförs med Hitler.

Då han får en fråga om saken påpekar han att det är hans personliga konto och att det inte har något med hans tjänsteutövning att göra.

Nåd tema när soulartist och tv-pastor gör show

Föreställning. Till helgen kommer föreställningen Avslöjad att spelas på Nyhemsveckan och sedan på Torpkonferensen. Det är Samuel Ljungblahd och Egil Svartdahl som...

Vad är Palestina och vilka är palestinierna?

Israelkommentar Ofta talas det om ”palestinierna” som om de vore ursprungsbefolkningen i det som är dagens Israel. Men detta, som så mycket annat när det gäller...

Lars Adaktusson lämnar KD:s partiledning

Politik. Lars Adaktusson lämnar Kristdemokraternas partistyrelse och rollen som andre vice partiledare, säger han till Expressen. – Jag hade förväntat mig att...

Palestinskt bistånd kan öka med 500 miljoner

Politik. Trots att flera andra länder fryst eller minskat biståndet till palestinska myndigheten på grund av misstankar om korruption och att medel används...