Du älskar sanning i hjärtat, lär mig då vishet i mitt innersta.
Psaltaren 51:8

Världen idag

Manifestation mot Disneys främjande av hbtq i barnfilmer

Disney vill upphäva Floridas lag som förhindrar skolor att undervisa små barn om hbtq. I onsdags arrangerades en protest mot detta utanför Disneys högkvarter i Kalifornien.

– Berätta för Disney att våra barn är våra barn, sade den kände lovsångsledaren Sean Feucht.

Nyheter · Publicerad 07:00, 12 apr 2022

Världen idag har tidigare rapporterat om Floridas nya lag som förbjuder skolor att undervisa barn under nio år i hbtq-frågor. I onsdagens tidning berättade vi att företaget Walt Disney Company vill få denna lag upphävd. Videor som läckt ut från ett möte med anställda på företaget avslöjar en medveten agenda om att lägga in inslag av hbtq och queer i Disneyfilmer.

I onsdags kväll samlades en skara människor vid Walt Disney Companys högkvarter i Burbank, Kalifornien, för att protestera mot Disneys medverkan i vad de anser är en sexualiserad agenda riktad mot barn. Detta i en protest arrangerad av den kristna rörelsen Hold the Line.

I den protesterande skaran återfanns såväl nuvarande som tidigare anställda inom Disney, uppger CBN News.

Den kände lovsångsledaren och pappan Sean Feucht var en av intia­tiv­tagarna till manifestationen som hölls i form av tal och musik från en scen precis utanför Disneys entré.

– Jag tror att det vi bevittnat i Burbank i dag kommer att bli ett tecken och ett under för USA. Den allmänna opinionen är på vår sida. Ingen förälder vill att deras barn ska få lära sig denna sexualiserade agenda, sade Sean Feucht enligt CBN News.

Feucht uppmanade även människor att underteckna en namninsamling som finns på webben i syfte att protestera mot Disneys främjande av hbtq i filmer för barn.

– Berätta för Disney att våra barn är våra barn. De är inte de så kallade experternas egendom, de som tror att de bäst vet hur man uppfostrar våra barn, sade han.

För en månad sedan rapporterade TT om att Disneys vd Bob Chapek kritiserats för att han inte offentligt tagit ställning mot Floridas nya lag som begränsar hbtq-undervisning i skolorna. Sedan dess har bland annat hbtq-förespråkande Disneyanställda krävt att hbtq ska få mer utrymme i företagets barnfilmer, uppger medier.

Även Floridas guvernör Ron DeSantis har fått kritik. Han står dock fast vid sitt ställningstagande.

– Jag bryr mig inte om vad storföretagen säger. Vi vill se till att föräldrar kan skicka sina barn till skolan för att få utbildning, inte indoktrinering, säger DeSantis enligt medier.

Sean Feucht tänker inte vara tyst i frågan.

”Mer kommer nästa vecka, Disney”, skriver han i ett inlägg på sitt Twitterkonto.

Trovärdiga löften avgörande för långsiktigt förtroende i politiken

Ledare SCB:s stora partisympatiundersökning kom i veckan och visar på tapp för Sverigedemokraterna och... lördag 3/12 00:10

Svaren på de verkligt stora frågorna finns inte i naturvetenskapen

Ledare Sommaren 2021 dog Steven Weinberg, en av vår tids ledande naturvetare. Han var professor i fysik... fredag 2/12 00:10