Jesus sade än en gång till dem: ”Frid vare med er! Som Fadern har sänt mig sänder jag er.”
Johannes 20:21

Världen idag

Manifestation mot Disneys främjande av hbtq i barnfilmer

Disney vill upphäva Floridas lag som förhindrar skolor att undervisa små barn om hbtq. I onsdags arrangerades en protest mot detta utanför Disneys högkvarter i Kalifornien.

– Berätta för Disney att våra barn är våra barn, sade den kände lovsångsledaren Sean Feucht.

Nyheter · Publicerad 07:00, 12 apr 2022

Världen idag har tidigare rapporterat om Floridas nya lag som förbjuder skolor att undervisa barn under nio år i hbtq-frågor. I onsdagens tidning berättade vi att företaget Walt Disney Company vill få denna lag upphävd. Videor som läckt ut från ett möte med anställda på företaget avslöjar en medveten agenda om att lägga in inslag av hbtq och queer i Disneyfilmer.

I onsdags kväll samlades en skara människor vid Walt Disney Companys högkvarter i Burbank, Kalifornien, för att protestera mot Disneys medverkan i vad de anser är en sexualiserad agenda riktad mot barn. Detta i en protest arrangerad av den kristna rörelsen Hold the Line.

I den protesterande skaran återfanns såväl nuvarande som tidigare anställda inom Disney, uppger CBN News.

Den kände lovsångsledaren och pappan Sean Feucht var en av intia­tiv­tagarna till manifestationen som hölls i form av tal och musik från en scen precis utanför Disneys entré.

– Jag tror att det vi bevittnat i Burbank i dag kommer att bli ett tecken och ett under för USA. Den allmänna opinionen är på vår sida. Ingen förälder vill att deras barn ska få lära sig denna sexualiserade agenda, sade Sean Feucht enligt CBN News.

Feucht uppmanade även människor att underteckna en namninsamling som finns på webben i syfte att protestera mot Disneys främjande av hbtq i filmer för barn.

– Berätta för Disney att våra barn är våra barn. De är inte de så kallade experternas egendom, de som tror att de bäst vet hur man uppfostrar våra barn, sade han.

För en månad sedan rapporterade TT om att Disneys vd Bob Chapek kritiserats för att han inte offentligt tagit ställning mot Floridas nya lag som begränsar hbtq-undervisning i skolorna. Sedan dess har bland annat hbtq-förespråkande Disneyanställda krävt att hbtq ska få mer utrymme i företagets barnfilmer, uppger medier.

Även Floridas guvernör Ron DeSantis har fått kritik. Han står dock fast vid sitt ställningstagande.

– Jag bryr mig inte om vad storföretagen säger. Vi vill se till att föräldrar kan skicka sina barn till skolan för att få utbildning, inte indoktrinering, säger DeSantis enligt medier.

Sean Feucht tänker inte vara tyst i frågan.

”Mer kommer nästa vecka, Disney”, skriver han i ett inlägg på sitt Twitterkonto.

Skrämselpropagandan i abortfrågan är i full gång

Ledare Alla som följer med i den svenska debatten vet att få frågor – om ens någon – bär på sådan... fredag 1/7 00:00

Tragedin i lastbilen följden av en kollapsad människosyn

Ledare Vi har hört liknande sorgliga berättelser förr. Den här gången slutade den i minst 50 döda kroppar... torsdag 30/6 00:10

EFS förlorar miljonbidrag

Samfund. EFS drabbas hårt när reglerna för bidrag till trossamfund stramas åt. – Vi förlorar mellan två och... söndag 3/7 15:00

Utomhus-rekord av suverän Duplantis: ”Otroligt”

Friidrott. 6,16. Armand Duplantis putsade till sitt eget utomhusrekord inför hemmapubliken på Stockholms... lördag 2/7 18:00

”Jag känner frid inombords när jag lyssnar till er”

Missionsglimten Det är rusningstrafik i miljonstaden Istanbul. När jag ser de stillastående bilköerna blir jag... fredag 1/7 00:00

Hitta någon att plocka upp

Inför söndag Det var en dag kring jul för ett antal år sedan som vi kom åkande i centrala Lidköping. Det var... torsdag 30/6 00:00

Regeringen avgår – en utvärdering och en varning

Israelkrönika Israel går mot nyval, för femte gången på tre år. Och även om parlamentet, Knesset, i skrivande...
Följ Världen idag i sociala medier