Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Många unga uttryckte hunger efter ett missionerande liv

Återigen slog den ungdomsinriktade missionskonferensen Engage nytt deltagarrekord, när den hölls i Nässjö i lördags.

– Jag är övertygad om att det kommer fortsätta att växa, för vi började arrangera Engage utifrån lydnad, säger missionsledaren Jonas Andersson.

Nyheter · Publicerad 18:00, 14 okt 2022

Som missionsdirektor för Nässjöbaserade Gå ut Mission, en av konferensens huvudarrangörer, kan Jonas Andersson konstatera att årets drygt 360 anmälda innebar en ökning med över 30 procent jämfört med 2021, men också att det tycks ha fungerat väl med de extra lokaler som tillkommit, i form av en egen hall för missionstorget samt ett mattält vid huvudlokalen pingstkyrkan. 

– Jag tror att Gud har gett oss nåd att kunna växa i takt med vad vi kan logistikmässigt, säger han efter kvällsmötet. 

Framför allt är han dock tacksam över det stora intresse, för missionen bland onådda, som han upplevt bland årets deltagare. 

– Det är en sådan hunger att ta ett nästa steg, säger Andersson. 

Efter en sedvanlig inledning med en fartfylld missionsshow på förmiddagen, kunde konferensdeltagarna träffa representanter för olika missionsorganisationer på missionstorget och välja mellan olika seminarier. 

Det seminarium som hölls på årets konferenstema, ”Fader och Herre”, blev också ett av de mest välbesökta, och efteråt gladde sig föreläsarna Ellen Thornell och Anders Carlsson över gensvaret. 

– Några kom fram direkt och sade: ”Jag behövde verkligen få en upprättad bild av en far”. Vi upplevde också väldigt bra respons att unga människor sade att ”Jag vill verkligen ha Gud som Herre på riktigt”, säger Thornell. 

Under dagen kunde deltagarna boka in personliga vägledande samtal med en så kallad missionscoach, vilket ett dussintal gjorde, plus att ytterligare några gjorde spontanbesök på missionstorget. 

Coachen Anton Lidström beskriver efteråt hur de som kom redan hade en ganska tydlig missionskallelse, där det inte handlade så mycket om ifall de skulle ägna sig åt mission eller inte, utan mest om hur. 

– Det är riktigt häftigt att se all den längtan hos så unga, säger han. 

När Jonas Andersson predikade på temat ”Fader och Herre” på kvällsmötet, konstaterade han att det i dag är många som vill göra sig en egen bild av Gud. 

Enligt Bibeln, förklarade han, är det dock bara Jesus som kan uppenbara för oss vem Gud Fadern är, samtidigt som Fadern har gjort Sonen till herre över allt, och den helige Ande uppenbarar för oss vem Jesus är. 

– Och så hänger allt ihop. Du och jag behöver en hel gudsbild, sade Andersson. 

Det är en sådan hunger att ta ett nästa steg.

S-förbund i Instagram-inlägg: Förbjud koranbränningar

Politik. Det socialdemokratiska sidoförbundet Tro och Solidaritet uppmanar till förbud mot koranbränningar.... fredag 31/3 15:00

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00