Nyheter

Många israeler flyr till Gud i nöden – rusning efter bönetofsar

Många israeler uppges ha börjat söka Gud i den kristid som startade med Hamas terroristattack. Foto: Karin Nytomt/Arkiv
Många israeler uppges ha börjat söka Gud i den kristid som startade med Hamas terroristattack. Foto: Karin Nytomt/Arkiv
Foto: Bernat Armangue/AP/TT
Foto: Bernat Armangue/AP/TT
Bönetofsen tzitzit. Foto: SoHome Jacaranda Lilau, CC BY-SA 3.0 via wikimedia commons
Bönetofsen tzitzit. Foto: SoHome Jacaranda Lilau, CC BY-SA 3.0 via wikimedia commons

Royee Assaraf och hans hustru undkom som genom ett mirakel Hamasterroristernas kulor. Djupt berörd berättar han nu om att händelsen blev till en väckarklocka om det viktiga i att växa i tron på Gud.En bönetofs som omnämns i 4 Moseboken uppges just nu vara den mest sålda varan i Israel.

Publicerad Uppdaterad

De fortsatte att skjuta, men inte en enda kula träffade bilen.

Royee Assaraf

Ett tecken på ett pågående andligt uppvaknande i Israel är att tzitzit just nu är den mest sålda varan i landet, uppger Israel Today på Telegram. Tzitzit är en bönetofs som omnämns i 4 Moseboken 15:37–38: Herren sade till Mose: Tala till Israels barn och säg till dem att de, släkte efter släkte, ska göra tofsar i hörnen på sina kläder och sätta ett mörkblått snöre på varje hörntofs.

Juden Royee Assaraf och hans hustru är två av de israeler som i denna kristid sökt sig närmare Gud. De båda undkom mirakulöst Hamasterroristernas kulor.

– Vi anlände till en fest. Där stötte jag på min bror som plötsligt skrek: Royee, terrorister skjuter mot oss! Kör!, berättar han i en video på Instagramkontot Stories to Inspire.

Först förstod inte Royee vad brodern menade, men snart såg han flera beväpnade terrorister.

– Jag tryckte ner min frus huvud och trampade gaspedalen i botten. Med sänkt huvud, jag såg inte vart jag körde, skrek jag: Shema Yisrael (ett uttryck från judiska böner).

Royee tittade upp och såg då flera Hamasterrorister som hade sina vapen riktade mot parets bil.

– De fortsatte att skjuta, men inte en enda kula träffade bilen.

Mitt i videon faller Royee Assaraf i gråt och behöver ta en paus innan han fortsätter berätta.

– Tidigare har jag alltid varit rädd för religion. I dag är jag inte längre rädd för religion, inte efter det som vi har gått igenom.

Royee Assarafs berättelse är en story om överlevnad, tro och förnyelse. Han ser på händelsen som en väckarklocka i att byta ut en sekulär livsstil mot engagemang för Gud.

– Min fru och jag har beslutat att hålla sabbaten, vi har hållit den i två veckor nu. Efter det vi gått igenom återstår för oss att stärka vår tro på att det finns en Skapare av den här världen, säger Royee Assaraf och lyfter sina händer.

Powered by Labrador CMS