Jag vill prisa Guds namn med sång och upphöja honom med tacksägelse.
Psaltaren 69:31

Världen idag

Körsång kan tänkas öka mängden smådroppar vid utandning, menar en infektionsforskare vid UCLA-universitetet. Foto: Pixabay

Många insjuknade i corona efter körövning

Majoriteten av deltagarna i en körövning i en amerikansk kyrka insjuknade efter övningen och två dog av konstaterat covid-19-virus. Forskare förbryllas då ingen av de 60 närvarande ska ha uppvisat något symptom på sjukdomen.

Nyheter · Publicerad 20:00, 5 apr 2020

Tidningen Los Angeles Times beskriver ingående det dramatiska förloppet i den kristna kören Skagit Valley Choir, i delstaten Washington i nordvästra USA.

När körledaren Adam Burdick i början av mars skulle ta beslut om huruvida de skulle träffas för körövning eller inte, så var ännu ingen konstaterat smittad av det nya coronaviruset i länet Skagit county, och det fanns inte heller några förbud för större samlingar. Den 6 mars skickade han så ut en inbjudan till körens 121 medlemmar om att de trots allt skulle öva i den presbyterianska kyrkan i Mount Vernon, tisdagen den 10 mars.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Jesus kallar alla lärjungar att förneka sig själva

Gästledare Lagom till Pingst FFS rådslag i maj 2023 utkom forskningsrapporten ”Pingströrelsens ecklesiologi i... fredag 9/6 00:10