Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Många frälsta när Stakset besökte våldsutsatt Eskilstuna

Hundratals personer gick fram för att ta emot Jesus när kampanjen ”Det finns hopp” intog Stiga sports arena i Eskilstuna.

– Mörkret har ingen kraft där evangeliet predikas, sade Sebastian Stakset.

Nyheter · Publicerad 07:00, 31 jan 2023

De senaste åren har många mörka nyhetsrubriker kommit från Eskilstuna, som drabbats hårt av gängkriminalitet. Under helgen spreds det i stället ljus i staden, när flera församlingar gick samman för att sprida evangeliet i satsningen ”Det finns hopp”. Man var ute i staden och bjöd in människor till möten i Stiga sports arena, där bland andra Sebastian Stakset predikade.

– Jag tycker man har saknat ett arbete utåt. Vi behöver berätta om det hopp som finns, säger David Ehrlin från Pingstkyrkan i Ärla, som varit med och arrangerat evenemanget.

Syftet har varit att nå ut med evangeliet till de som inte brukar gå till kyrkan. Arrangörerna tror att det är Jesus som kan rädda vårt land – att det är frälsningen som förebygger psykisk ohälsa, gängvåld, kriminalitet och splittring.

– Kärlek till vår nästa är det vi vill förmedla, ett budskap om hopp, säger David Ehrlin.

På mötena har det varit mellan 750 och 1 400 personer i blandade åldrar och flera grupper av ungdomar har besökt samlingarna. Dessutom har omkring 250 volontärer varit på plats och hjälpt till.

Under lördagskvällen berättade Flavia Perez, vars storebror var med i Sebastian Staksets gamla gangsterrapgrupp Kartellen, om hur tufft det var att växa upp i kriminalitet och vilka konsekvenser det fick. Hon berättade om hur hon till slut ropade till Jesus och blev frälst.

– Jag tittade upp mot himlen och sa ”Om du finns Gud, hjälp”. Och så visade sig Gud för mig genom en människa, säger hon och berättar om hur den person, som senare skulle bli hennes man, fick leda henne till tro.

Sebastian Stakset berättade att det var Flavia Perez som i sin tur förde hans fru till Jesus.

Stakset predikade om hur det finns kraft i evangeliet och berättade om hur Gud tagit honom ur mörkret.

– Mörkret har ingen kraft där evangeliet predikas, sade han.

– Det finns kraft i evangeliet att bryta det där mörkret, att bota den där ångesten.

Han berättade att evangeliet är Guds frälsningsplan för människor.

– När man blir frälst, när man blir räddad, då blir man född på nytt, sade han.

Efter att Sebastian Stakset predikat bjöd han in människor att komma fram till scenen för att ta emot Jesus. Platsen framför scenen fylldes med människor och förebedjare fick fullt upp med att betjäna alla. Sebastian ledde dem i bön för att bjuda in Jesus i sina liv.

Under helgen kom sammanlagt hundratals personer fram på frälsningsinbjudningar, man bad för flera sjuka och kommer att följa upp 117 personer som anmält att man vill fortsätta ha kontakt med församlingarna.

– Det var fantastiskt att se responsen på budskapet som Sebbe med flera hade, säger David Ehrlin.

Förutom Stakset talade Betz Assefa, Carl-Gustav Severin, Flavia Perez och Hans Weichbrodt under samlingarna.

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10