Herre, upp i himlen räcker din nåd, din trofasthet ända till skyarna.
Psaltaren 36:6

Världen idag

Många frälsta när Stakset besökte våldsutsatt Eskilstuna

Hundratals personer gick fram för att ta emot Jesus när kampanjen ”Det finns hopp” intog Stiga sports arena i Eskilstuna.

– Mörkret har ingen kraft där evangeliet predikas, sade Sebastian Stakset.

Nyheter · Publicerad 07:00, 31 jan 2023

De senaste åren har många mörka nyhetsrubriker kommit från Eskilstuna, som drabbats hårt av gängkriminalitet. Under helgen spreds det i stället ljus i staden, när flera församlingar gick samman för att sprida evangeliet i satsningen ”Det finns hopp”. Man var ute i staden och bjöd in människor till möten i Stiga sports arena, där bland andra Sebastian Stakset predikade.

– Jag tycker man har saknat ett arbete utåt. Vi behöver berätta om det hopp som finns, säger David Ehrlin från Pingstkyrkan i Ärla, som varit med och arrangerat evenemanget.

Syftet har varit att nå ut med evangeliet till de som inte brukar gå till kyrkan. Arrangörerna tror att det är Jesus som kan rädda vårt land – att det är frälsningen som förebygger psykisk ohälsa, gängvåld, kriminalitet och splittring.

– Kärlek till vår nästa är det vi vill förmedla, ett budskap om hopp, säger David Ehrlin.

På mötena har det varit mellan 750 och 1 400 personer i blandade åldrar och flera grupper av ungdomar har besökt samlingarna. Dessutom har omkring 250 volontärer varit på plats och hjälpt till.

Under lördagskvällen berättade Flavia Perez, vars storebror var med i Sebastian Staksets gamla gangsterrapgrupp Kartellen, om hur tufft det var att växa upp i kriminalitet och vilka konsekvenser det fick. Hon berättade om hur hon till slut ropade till Jesus och blev frälst.

– Jag tittade upp mot himlen och sa ”Om du finns Gud, hjälp”. Och så visade sig Gud för mig genom en människa, säger hon och berättar om hur den person, som senare skulle bli hennes man, fick leda henne till tro.

Sebastian Stakset berättade att det var Flavia Perez som i sin tur förde hans fru till Jesus.

Stakset predikade om hur det finns kraft i evangeliet och berättade om hur Gud tagit honom ur mörkret.

– Mörkret har ingen kraft där evangeliet predikas, sade han.

– Det finns kraft i evangeliet att bryta det där mörkret, att bota den där ångesten.

Han berättade att evangeliet är Guds frälsningsplan för människor.

– När man blir frälst, när man blir räddad, då blir man född på nytt, sade han.

Efter att Sebastian Stakset predikat bjöd han in människor att komma fram till scenen för att ta emot Jesus. Platsen framför scenen fylldes med människor och förebedjare fick fullt upp med att betjäna alla. Sebastian ledde dem i bön för att bjuda in Jesus i sina liv.

Under helgen kom sammanlagt hundratals personer fram på frälsningsinbjudningar, man bad för flera sjuka och kommer att följa upp 117 personer som anmält att man vill fortsätta ha kontakt med församlingarna.

– Det var fantastiskt att se responsen på budskapet som Sebbe med flera hade, säger David Ehrlin.

Förutom Stakset talade Betz Assefa, Carl-Gustav Severin, Flavia Perez och Hans Weichbrodt under samlingarna.

Misstänkt båt var i Sverige före Nord Stream-sabotaget

Nord Stream. Den tyska segelbåten Andromeda misstänks ha använts vid sprängningarna av gasledningarna Nord... onsdag 27/9 19:00

När ska polletten trilla ner hos våra teologer och pastorer?

Ledare Tidskriften The Spectator, en brittisk veckotidning med fokus på politik, publicerade förra veckan... onsdag 27/9 00:10

Trefaldighetskyrkan i Arvika utsatt för skadegörelse

Arvika. Trefaldighetskyrkan i Arvika har utsatts för omfattande skadegörelse. Kyrkan är därmed för... onsdag 27/9 16:00

Deltagare brast ut i lovsång när konferens bombhotades

USA. Ett bombhot tvingade en kristen konferens i USA att avbrytas. Deltagarna evakuerades till ett... onsdag 27/9 13:00

Yom Kippur – en medicin mot offermentalitet

Israelkrönika I går (måndag) inföll Yom Kippur i Israel. Under dagen befann jag mig i Tiberias tillsammans med en... onsdag 27/9 00:00