Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Tiotusentals islamister deltog i en våldsam demonstration i Dhaka på söndagen, där de krävde dödsstraff för hädelse. Minst 22 personer dödades i sammandrabbningar med polisen. Foto: Ashraful Alam Tito/AP Scanpix

Många döda vid islamistdemonstration

Ateister ska hängas och hädare straffas med döden. Det krävde tiotusentals islamister som drabbade samman med polis i Bangladeshs huvudstad Dhaka på söndagen. Minst 22 personer dödades och hundratals skadades. 

Nyheter · Publicerad 11:13, 6 maj 2013

Minst 70 000 islamister samlades enligt AFP i Dhaka på söndagen för att kräva en ny hädelselag, med dödsstraff mot den som förolämpar Allah.  Demonstranterna ropade ”Allahu Akbar” (Allah är störst) och ”En punkt. Ett krav: Ateister måste hängas”, skriver AFP.

 Demonstranterna satte eld på butiker och bilar utkämpade hårda strider med polisen, som enligt en talesman använde ljudgranater, vattenkanoner, tårgas och gummikulor. Andra uppgifter säger att poliser sköt hundratals skarpa skott mot demonstranterna.

Enligt AFP dödades minst 22 personer, och sjukhuskällor uppger att hundratals personer skadades.

– Vi tvingades agera efter att de olagligt fortsatte sin samling… De attackerade oss med tegelstenar, stenar och käppar, sade polistalesmannen Masudur Rahman till AFP. Inte förrän tidigt på måndagsmorgonen upplöstes protesterna. 

Prisade evangelister hyser hopp för Sverige

Prisceremoni. För elfte gången har Evangelistfonden delat ut stipendier till Årets evangelister. – Ingen kan ensam förändra hela världen. Men om vi alla vinner en...