Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Många berörda när 18-åring förlät sin brors mördare

Polisen Amber Guyger sköt 26-åriga Botham Jean till döds då hon råkade gå in i fel lägenhet. Nu väcker fallet stor uppmärksamhet eftersom Botham Jeans bror under rättegången sade att han förlåter Amber Guyger och önskar henne det bästa. – Ge ditt liv till Kristus, sade han.

Nyheter · Publicerad 12:49, 3 okt 2019

Många tårar fälldes under den uppmärksammade rättegång som avslutades i Dallas på onsdagen. Åtalad stod den före detta polisofficeren Amber Guyger som skjutit ihjäl 26-åriga lovsångsledaren Botham Jean då han satt och åt glass i sin lägenhet. Amber Guyger trodde att hon hade gått in i sin egen lägenhet, och att hennes liv var i fara, då hon öppnade eld mot 26-åringen.

Nu har Amber Guyger dömts till tio års fängelse för gärningen.

ABC News skriver att Botham Jeans familj till en början visade besvikelse över domen, eftersom de hoppats på ett högre straff, men att stämningen sedan förändrades.

Botham Jeans 18-årige bror, Brandt Jean, klev nämligen upp i vittnesbåset och talade direkt till Amber Guyger.

– Jag talar för mig själv, men jag förlåter dig, sade han.

Brandt Jeans allvarliga blick och darrande stämma avslöjade att orden knappast kom lättvindigt.

– Jag vet att ifall du går till Gud och ber honom, så förlåter han dig, fortsatte 18-åringen.

Och de milda orden tog inte slut där.

– Jag älskar dig precis som vem som helst. … Och jag skulle inte säga detta inför min familj eller någon, men jag vill inte ens att du hamnar i fängelse. Jag vill det bästa för dig, för jag vet att det är just vad Botham skulle ha velat, sa han.

Med gråt i halsen fortsatte Brandt Jeans:  

– Och det bästa skulle vara: Ge ditt liv till Kristus.

Därefter frågade 18-åringen om han fick ge en kram till Amber Guyger. När domaren hade sagt ja till detta omfamnade de två personerna varandra i en lång kram.

Ett videoklipp visar att varken domaren, eller vissa andra i rättssalen, kan hålla tårarna tillbaka. Enligt ABC News talade domaren också på tu man hand med Amber Guyger, kramade henne och gav henne en bibel.

Åklagaren säger i en intervju att han hade förväntat sig ett längre straff, men att han accepterar domen. Han verkar också ha blivit berörd över Brandt Jeans förfarande.

– Under mina 37 år i tjänst tror jag aldrig att jag har sett något liknande, säger han.

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Känd ateist ville inte svara på frågor om islamism

Storbritannien. När den kände ateisten Richard Dawkins i en intervju får frågor om islamism blir han plötsligt... fredag 31/3 07:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00