Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Många bad till Gud för Christian Eriksen

Den danske landslagsspelaren Christian Eriksen fick hjärtstopp mitt under EM-premiären mot Finland på lördagen. Händelsen fick många att be till Gud, däribland landslagskollegan och Barcelonastjärnan Martin Braithwaite, fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo och idrottsministern Amanda Lind.

Nyheter · Publicerad 14:42, 14 jun 2021

Mitt under lördagens EM-match mot Finland fick den danske landslagsspelaren Christian Eriksen hjärtstopp och föll ihop på planen.

Lagkaptenen Simon Kjaer hyllas för sitt agerande i samband med den chockerande händelsen. Han kallade snabbt på läkarvård och ska även ha frigjort sin väns luftvägar, skriver SVT Nyheter. När den medicinska personalen var på plats gick Kjaer över och stöttade Eriksens fru.

Lagkamraterna bildade en mänsklig mur runt Interstjärnan medan sjukvårdspersonalen gav hjärt- och lungräddning. Eriksen vårdas fortfarande på Rigshospitalet i Köpenhamn och läget beskrivs som stabilt, men det är ännu oklart varför den 29-årige mittfältaren kollapsade, skriver TT.

Under räddningsaktionen knäppte Barcelonastjärnan Martin Braithwaite sina händer och bad en bön för sin lagkamrat.

– Vi var på väg att förlora en vän och lagkamrat. Det var en hemsk upplevelse. Att Christian mår bättre betyder extremt mycket för oss alla. Vi har märkt det extrema stödet för Danmark över hela världen, säger han till TT.

– Jag kommer inte ihåg vad jag sade i bönen, men det har stärkt min tro, det är säkert, fortsätter han.

Medan hjärt-lungräddningen pågick talade Radiosportens kommentator Richard Henriksson upprepade gånger om bön.

– Låt oss bara be till högre makter att det är okej med Christian Eriksen, det vill säga att hans liv inte är i fara, sade han.

Den dramatiska händelsen berörde och det var fler som bad till Gud för Eriksen. En av dem var den portugisiske fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo.

“Våra tankar och böner är med Christian Eriksen och hans familj. Fotbollsvärlden står tillsammans och hoppas gemensamt på goda nyheter. Jag räknar med att jag får se dig tillbaka på fotbollsplanen snart, Chris!”, skrev han i ett inlägg på Instagram.

Kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) skrev på Twitter: ”Mina tankar och böner är med Christian Eriksen. Hoppas på det bästa.”

SVT-reportern Anders Holmberg twittrade: ”Fruktansvärda bilder från Köpenhamn. Ber för att Eriksen klarar sig.”

EM-premiären bröts men återupptogs efter en timme och 45 minuter. Finland vann med 1–0.

Jag kommer inte ihåg vad jag sade i bönen, men det har stärkt min tro, det är säkert.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Nysvenska kristna samlas för konferens i Citykyrkan

Stockholm. Förväntningarna är höga när det anordnas en konferens för församlingar med invandrarbakgrund i... söndag 4/6 17:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10