Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Flyktingarna från Ukraina blev mycket rädda när okända män bankade på dörren. Bilden är från ett annat sammanhang. Foto: Claudio Bresciani/TT

Män skrämde flyktingar på vandrarhem i Örebro

Flera män uppgavs nattetid ha försökt ta sig in i ett boende för ukrainska flyktingar, vilket skrämde flera av dem som nyligen flytt kriget.

Migrationsverket har senare uppgett att männen, mitt i natten, skulle besöka vänner de trodde bodde i de aktuella rummen.

Nyheter · Publicerad 14:00, 24 mar 2022

I förra veckan rapporterade flera medier om att grupper av män nattetid ska ha tagit sig in på ett vandrarhem i Örebro där ukrainska familjer bor. P4 Örebro uppgav att männen ska ha bankat aggressivt samt gestikulerat i syfte att bli insläppta i byggnaden. Två av männen uppgavs ha försökt ta sig in i ett sovrum där en ukrainsk kvinna sov tillsammans med sina två barn, dock utan att lyckas.

Flera av de ukrainska kvinnor som bodde på vandrarhemmet har berättat för P4 Örebro att händelsen gjorde dem mycket rädda.

– Självklart är vi rädda. Jag är från Ukraina och ingen har någonsin bankat på min dörr så där. De sa att Sverige är ett säkert land, men jag har inte sett det, sade en av dem till P4 Örebro.

Radiokanalen uppger att man sökt det aktuella vandrarhemmet, men fått svaret att det inte finns möjlighet att få en kommentar.

I måndags gick Migrationsverket ut med information om att det rörde sig om ett missförstånd.

”Det vi vet är det som Migrationsverket nu sagt, alltså att det ska handla om personer som letade efter sina vänner som tidigare bott där”, skriver P4 Örebro i en kommentar på kanalens Facebooksida.

”Då kanske ni skulle ställt följdfrågor”, svarar en person i en kommentar.

Flera personer uttrycker skepsis angående Migrationsverkets förklaring.

”Klockan 03.00 är det ju vanligt att man hälsar på hos bekanta…”, skriver en person i en kommentar i ironiskt tonläge.

De sa att Sverige är ett säkert land, men jag har inte sett det.

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00