Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Malmö FF-stjärna: ”Jesus betyder allt för mig”

Den kristna fotbollsspelaren Isaac Kiese Thelin är just nu utlånad till sin gamla klubb Malmö FF och drömmer om att få spela i EM.

– Jag tar det dag för dag. Jag vet att framtiden inte ligger i mina händer utan i Guds, säger han i en intervju med den kristna idrottsorganisationen Krik.

Nyheter · Publicerad 10:00, 10 maj 2020

Sommaren 2014 värvades Isaac Kiese Thelin till Malmö FF från IFK Norrköping. Ett halvår senare hade han vunnit SM-guld, skjutit MFF till Champions League och blivit såld till franska Bordeaux för fyrtio miljoner, skriver Krik-Nytt.

Succén uteblev i Frankrike och sedan 2017 har han tillhört den belgiska klubben Anderlecht. Han har även varit utlånad till andra klubbar i Belgien och Tyskland.

Nu är han dock glad att vara tillbaka i Sverige och i Malmö FF, som han är utlånad till över säsongen.

– Starten har varit bra. Jag har kommit fint in i laget och tävlingsmatcherna har just börjat. Det är det här jag har sett fram emot under försäsongen, säger han.

– Jag vet att framtiden inte ligger i mina händer, utan i Guds. Nu lägger jag allt fokus på Malmö FF och så får vi se vad Gud har planerat för min framtid.

Isaac Kiese Thelin är övertygad om att han inte skulle vara där han är i dag utan sin tro på Gud.

– Min tro på Jesus betyder allt för mig och min relation med honom är något som växer dag för dag, säger han och råder unga kristna idrottare att inte vara rädda att visa sin tro.

Han förklarar att det krävs ett starkt psyke för att lyckas inom elitidrotten.

– Jag skulle säga att 50 procent av allt är det mentala. Inom fotbollen finns det många som oroar sig för saker; som skador, framtiden, varför de inte får spela och så vidare. Jag har sällan de problemen för jag litar på att Gud har en plan för mig. Han säger att jag inte ska oroa mig utan lita på honom.

När det har gått sämre har han ändå alltid fortsatt hoppas och trott på att Gud ska öppna vägar.

– När människor har sagt: ”Du kommer inte lyckas” så har jag valt att inte lyssna utan istället vänt mig till Gud. Han har visat att det är honom jag ska lyssna på, säger Kiese Thelin.

Nu drömmer han om att få vara med i fotbolls-EM. 2015 var han en av nyckelspelarna i det svenska U21-landslag som tog EM-guld. Anfallaren tillhörde också den svenska landslagstruppen i VM 2018. 

Isaac Kiese Thelin fick ingen plats i EM-kvaltruppen, men har ändå förhoppningar om att bli uttagen.

– Att få vara med i EM vore en rolig bonus. Jag har inte varit med i landslaget sista tiden eftersom jag inte har fått spela så mycket i Anderlecht, men jag hoppas kunna visa upp mig från min bästa sida i Malmö FF och då finns chansen, säger han.

Min tro på Jesus betyder allt för mig och min relation med honom är något som växer dag för dag.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00