Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Barbro ”Lill-Babs” Svensson trotsade läkarens rekommendation att göra abort när hon väntade dottern Malin Berghagen. Foto: Pontus Lundahl/TT

Malin Berghagen: Mamma vägrade göra abort

Mamma råddes av läkare att göra abort i femte månaden, men vägrade. Det berättar Malin Berghagen, dotter till artisterna Lill-Babs och Lasse Berghagen, i en aktuell intervju.

Nyheter · Publicerad 21:00, 3 mar 2021

Malin Berghagen är dotter till de kända artisterna Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Lasse Berghagen. Hon har alltid vetat att hennes föräldrar var nära att mista henne under graviditeten.

– Jag har alltid vetat att de var nära att förlora mig, men nyligen berättade pappa att det var så illa att en läkare rekommenderade mamma att göra abort, eftersom de inte kunde garantera att jag var frisk, säger hon i en intervju med tidningen Allas.

I femte månaden blev Barbro inlagd på sjukhus eftersom Malin var på väg ut i förtid. Hon förlorade mycket blod, men ville inte lyssna på läkarens förslag om abort.

– Hon tvärvägrade, men var orolig för mig varje dag.

Den unga sångerskan valde att kämpa för sig själv och barnet i magen, men läkarens ord skapade en oro hos henne som aldrig släppte.

– Jag blev helt ställd när jag fick reda på det. Utöver vetskapen att hon kunnat välja bort mig så var hon även rädd att jag skulle dö i magen under graviditetens sista fyra månader. Så det är inte så konstigt att hon var orolig för mig varje dag jag var i livet också, säger Malin Berghagen.

Ny missionsorganisation viktigt och uppfriskande initiativ

Ledare I en tid då fysiska gudstjänster förbjudits, då många församlingar och samfund långsiktigt krymper... tisdag 13/4 00:10

Arvet som Ebba inte bryr sig om

Ledare När Kristdemokraterna i förra veckan presenterade sitt jämställdhetspolitiska program väcktes... tisdag 13/4 00:00

Ett osannolikt men avslöjande samtal med en jordansk chaufför

Israelkommentar Att verkligheten och rapporterna från Israel sällan stämmer är vi här i Israel vana vid, men ibland...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier