Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Makarna Stakset förmedlade hopp i TV4

Häromdagen gästade makarna Stakset TV4:s talkshow ”Efter fem” och pratade med programledaren Tilde de Paula om den kommande filmen om Sebastians liv. Men de samtalade också om hur frälsningen har förvandlat både Sebastian och Isabella.

Nyheter · Publicerad 19:30, 15 feb 2022

Berättelsen om hur den framgångsrike rappartisten Sebastian Stakset levde ett liv kantat av kriminalitet, droger och psykisk ohälsa är välkänd för många. Likaså hur hans liv förvandlades när han blev frälst. Om detta fick han häromdagen än en gång berätta, nu på bästa sändningstid i TV4:s ”Efter fem”. Han besökte programmet tillsammans med sin fru Isabella.

I dag hjälper makarna andra människor som lever i utsatta situationer, liknande dem de själva en gång levde i – något som framgick i programmet. Tillsammans föreläser de bland annat på ungdomshem och fängelser runt om i Sverige.

– Det här samhället massproducerar unga människor utan hopp. Vi måste älska människorna, vi måste ha omtanke och värdera dem. Inte se dem som problem utan se potentialen som finns, sade Sebastian i programmet.

Han påpekade att han själv varit ”ett av de där problemen”.

– Kolla på mitt liv i dag. Låt det vara som en prototyp på vad som kan hända.

Vidare berättade han om hur han mötte förlåtelse, nåd och kärlek när han blev frälst.

Hela historien om Sebastians liv och omvändelse ska bli film, vilket Världen idag tidigare berättat. I ”Efter fem” berättade Tilde de Paula om detta projekt och att Sebastian själv spelar huvudrollen.

– Hela motivationen med att göra den här filmen är att visa hur snett det än har gått i livet så kan det bli bra på slutet. Vi gör filmen för att sprida hopp, sade han.

Tilde de Paula påpekade vidare att Isabella stått vid Sebastians sida under tio år – en tid som till stor del kantats av kriminalitet, fängelsevistelser och drogmissbruk. I programmet berättade Isabella att hon fick se den förvandling som Sebastian genomgick då han mötte Jesus och att det fick henne att våga välja samma väg.

– Vi kom till den punkten att det var så mörkt med droger och alkohol. Jag kämpade på så gott jag kunde för att hålla ihop. Jag orkade inte längre. Sebbe hade tagit emot Jesus och jag såg ju att han mådde bra. Jag gav det en chans. Funkar det så funkar det. Och det gjorde det. Det blev ju jättebra, sade hon.

En annan fråga makarna Stakset fick av programledaren var om det är förhoppningen om att kunna rädda några till som gör att de engagerar sig så mycket i andra människor.

– Ja, det är klart. Om vi har fått det här livet som vi har nu och vi vet att det går att vända. Då är det klart att man vill hjälpa andra. Jag kan inte göra allt, men jag kan ju göra något, sade Isabella.

Kolla på mitt liv i dag. Låt det vara som en prototyp på vad som kan hända.

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00