Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Lurade flickvän ta abortpiller – kan dömas för mord

 En man i Florida lurade sin gravida flickvän att ta ett abortpiller, vilket dödade det barn hon bar på. Nu åtalas han för mord.

Nyheter · Publicerad 12:19, 23 maj 2013

Den 28-årige mannen ville inte ha barn och när hans flickvän blev gravid lurade han henne att ta ett abortpiller, efter att hon vägrat gå med att göra en abort.
Enligt åklagaren har mannen förfalskat sin pappas, som är gynekolog, namnteckning på ett recept för att få ut abortpillret Misoprostol (även känt som Cytotec). Sedan bytte han etikett på förpackningen för att det att se ut som en vanlig penicillintablett. Efter det övertalade han sin flickvän, som enligt AP var gravid i sjunde veckan, att ta tabletten genom att säga att hans pappa ville att hon skulle ta den mot en infektion.

 Dagen efter tog den unga kvinnan tabletten och gick sedan till arbetet. Där fick hon magsmärtor och började blöda. Nästa dag åkte hon till sjukhuset där det konstaterades att hon förlorat sitt barn, rapporterar AP och Tampa Tribune, Då fick hon också veta att tabletten hon tagit var ett abortpiller.
Biträdande åklagare W. Stephen Muldrow säger att mannen erkänt handlingen.
– Under mina år som åklagare är det här ett av de mest chockerande och mest överlagda fall jag sett, sade Muldrow på onsdagen i förra veckan vid en domstolshearing.

 Enligt Floridas lagstiftning kan åtal inte väckas för mord i fall som rör icke livsdugliga foster, men att förfalska medicin är ett federalt brott, och då åtal väckts vid en federal domstol åtalas han även för mord på det ofödda barnet, enligt lagen Protection of Unborn Children Act. (Lagen till skydd för ofödda barn), skriver AP.
Den åtalade riskerar upp till livstids fängelse om han döms för mord på barnet.

 Kvinnans advokat Gil Sanchez uppger enligt Tampa Tribune att flera stämningar kan bli aktuella mot ”individer och företag som på något sätt kan ha bidragit” till det ofödda barnets död.
– Ingen kvinna ska behöva gå igenom en så fruktansvärd sak och det kemiska vapnet känt som Cytotec borde ha striktare regleringar, säger Sanchez till tidningen. 

Ny missionsorganisation viktigt och uppfriskande initiativ

Ledare I en tid då fysiska gudstjänster förbjudits, då många församlingar och samfund långsiktigt krymper... tisdag 13/4 00:10

Arvet som Ebba inte bryr sig om

Ledare När Kristdemokraterna i förra veckan presenterade sitt jämställdhetspolitiska program väcktes... tisdag 13/4 00:00

Sverigedemokrater kritiserar SR-podd på arabiska

Public Service. I helgen lanserades Ekot Radio Swedens nya fördjupande veckopodd på arabiska. Podden ska... tisdag 13/4 08:00

Ett osannolikt men avslöjande samtal med en jordansk chaufför

Israelkommentar Att verkligheten och rapporterna från Israel sällan stämmer är vi här i Israel vana vid, men ibland...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier