Han har kommit och förkunnat frid för er som var långt borta och frid för dem som var nära.
Efesierbrevet 2:17

Världen idag

Lovsångsturné lyftes fram i nationell tv

På nyårsaftonen drog den amerikanske lovsångsledaren Sean Feucht i gång en ny turné med lovsångsmöten i USA, med början i storstaden Miami i Florida.

– I en tid med så mycket splittring och isolering måste vi komma tillsammans, säger han.

Nyheter · Publicerad 20:00, 3 jan 2022

Sean Feucht, som tidigare var lovsångs­ledare i megakyrkan Bethel Church i norra Kalifornien och även kandiderade som republikansk politiker i senaste valet, är grundare till lovsångsrörelsen ”Let us Worship”, som höll en turné med lovsångsmöten utomhus runt om i USA sommaren 2020.

Nu är det dags för en ny turné.

Förra veckan intervjuades Feucht i den amerikanska tv-kanalen Fox News program ”Primetime”, där han förklarade varför han drar i gång en ny turné trots att corona­pandemin fortgår och städer runt om i landet överväger att återinföra strikta corona­restriktioner.

– Det var inte Amerika som grundade religionsfriheten – religionsfriheten grundade Amerika. Den är grundläggande för vilka vi är. Särskilt i en pandemitid, särskilt i en tid med så mycket splittring och isolering, måste vi komma tillsammans och lovsjunga och söka Gud, sade Feucht bland annat.

Lovsångsledaren förklarade att han upplevt det som att troende resignerat inför myndigheternas krav under pandemin.

Han konstaterade vidare att han brukar säga till folk att det inte är en politisk utan en biblisk fråga, eftersom kristna har ett bibliskt mandat att samlas. Men han passade trots allt på att också ge en rejäl känga åt Kaliforniens guvernör, demokraten Gavin Newsom.

– Vi har gjort det i tvåtusen år, trots pandemier, förföljelse, rädsla och galna tyranniska guvernörer, som vi har här i Kalifornien. Vi har samlats och lovsjungit, och nu mer än någonsin, när amerikanare möter sådant mörker, så lyser ljuset i mörkret och mörkret kan inte övervinna det, sade Sean Feucht.

Han beskrev också hur de under sin förra turné fick se tusentals människor samlas och fick vittnesbörd om helanden, överlåtelser till Jesus och befrielse från beroenden.

– Det är därför vi gjorde detta, det är därför vi lanserade ”Let us Worship”, och nu tänker vi inte sluta, sade lovsångsledaren.

Det var inte Amerika som grundade religionsfriheten – religionsfriheten grundade Amerika.

En sund familjepolitik ger styrka åt samhällsbygget

Ledare Det är tyst om familjen i valrörelsen. Samtliga riksdagspartier står i princip bakom uppfattningen... onsdag 10/8 00:20

Studie: Fem barn föddes levande efter abort

Minnesota. Fem foster föddes levande efter en abort i Minnesota förra året. Det slår en rapport från... onsdag 10/8 21:00

L: Inför förskoletvång för barn med dålig svenska

Barnomsorg. Liberalerna (L) vill införa förskoleplikt för barn som ligger efter med svenskan. I valmanifestet... onsdag 10/8 17:00

En anpassning till samtiden drar inte fler till kristen tro

Ledare Sommaren går in för landning och semesterfirare återvänder hem. Skolor och arbetsplatser förbereder... tisdag 9/8 00:00

Den 9 Av – en positiv ballast

Israelkrönika Nu på lördag kväll inleder judarna den årliga markeringen av datumet den 9 Av (Tisha b’Av) – sorgen...
Följ Världen idag i sociala medier