Var och en som upphöjer sig själv ska bli förödmjukad, men den som ödmjukar sig ska bli upphöjd.
Lukasevangeliet 14:11

Världen idag

Lovsångssuccén om Guds kärlek blir Hollywoodfilm

”Reckless Love” är en av de allra största lovsångerna från de senaste åren, med hundratals miljoner streams. Nu ska sången bli till Hollywoodfilm – något som dock var långt ifrån självklart för upphovsmannen Cory Asbury.

Nyheter · Publicerad 17:00, 10 dec 2020

Sedan den amerikanska artisten släppte låten ”Reckless Love” 2018 har den strömmats över 300 miljoner gånger på streamingtjänster. Därtill har videon setts över 125 miljoner gånger på Youtube.

Låten har även tolkats i ett stort antal versioner och finns utgiven i en svensk version av Jeanette Alfredsson.

Nu ska låten bli långfilm. Hjärnan bakom projektet är superproducenten, författaren och predikanten DeVon Franklin, som tidigare bland annat producerat den animerade Hollywoodfilmen The star, som handlar om Jesu födelse. Med i projektet finns det stora Hollywoodbolaget Paramount Pictures, och gospelprofilen Israel Houghton är producent.

Men för Cory Asbury var det allt annat än självklart att säga ja till filmatiseringen.

– De som känner mig vet att jag högt värdesätter äkthet, så det kändes lite väl exploaterande att utnyttja succén av en låt som Gud gett mig. Jag ville inte mjölka ur allt ur låten, skriver han på sitt Instagram-konto.

Han förklarar hur han inte ville ”sälja ut sig” till coola möjligheter, utan ville beskydda skörheten i sången på alla sätt. Dessutom ville han inte exponera sin pappa och deras förhållande, som är en del av filmens historia.

– När jag samtalade med DeVon sade han en sak som riktigt satte sig i mitt hjärta: ”Cory, tänk om den här filmen är större än dig och din historia? Tänk om den kan skänka helande till din pappa och pappor över hela världen?” skriver Cory Asbury.

Dagen efter flög han hem till sin pappa i North Carolina för att få hans tillåtelse.

– Vi grät tillsammans. Det var det första steget mot helande i vår relation, fortsätter han.

Enligt Cory Asbury ska filmen handla om att släppa taget och att ge efter för Guds ofattbara kärlek.

– Den följer historien om en bruten ung man som finner Gud och sin familj till priset av – allt. Och min fru är hjälten, inte jag, skriver han på Instagram.

På senare år har flera filmer som kretsar kring kristna artister haft stora framgångar i Hollywood, bland annat I still believe, om Jeremy Camp och hans frus kamp mot cancer, och I can only imagine, om Mercy Me-sångaren Bart Millards liv, vilka båda dragit in hundratals miljoner kronor.

Det finns ännu inget datum för när filmen om ”Reckless Love” får premiär.

Tänk om den här filmen är större än dig och din historia? Tänk om den kan skänka helande till din pappa och pappor över hela världen

Fysikpriset till forskare i Lund

Vetenskap. Anne L’Huillier, fransksvenska verksam vid Lunds universitet, tilldelas årets Nobelpris i fysik.... tisdag 3/10 19:00

Det andra inte talar om måste kyrkan förkunna

Ledare Hur får en människa det rätt ställt med Gud? Eller formulerat personligt med fångvaktarens ord till... tisdag 3/10 00:10

Vi är begränsade – men Gud är obegränsad

Ungkrönika I somras var jag i Schweiz för första gången och fick äntligen se Alperna. En helt fantastisk... tisdag 3/10 00:00