Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

Lovsångsartist uppmärksammar människohandeln

27 miljoner människor, så många beräknas vara offer för människohandeln i världen – vår tids slaveri. Lovsångsartisten Matt Redman vill med sången 27 millions få fler att att engagera sig mot människohandeln. I maj besöker han Sverige.

Nyheter · Publicerad 00:00, 5 mar 2012

Matt Redman, från Brighton i England, är en av de mest kända lovsångsartisterna i dag. Men han vill inte bara leda människor i tillbedjan av Gud, utan också väcka ett socialt engagemang. I sin senaste sång, 27 millions, siktar han in sig på människohandeln.

"Vi vill att folk ska använda sitt inflytande i sin miljö till att sprida budskapet och öka kunskapen om vår tids slaveri", säger Sverigeaktuelle Matt Redman i ett pressmeddelande.

27 millions spelades in live inför 45 000 åskådare vid en konferens i Atlanta i USA-delstaten Georgia. Sången berättar den sanna historien om en flicka som fördes från Östeuropa till London för att sälja sex. Matt Redman skrev sången tillsammans med sin hustru Beth, rap-duon LZ7, Willie Weeks och Jorge Mondera.

I skrivande stund ligger låten, som släpptes i förra veckan, på 12:e plats på topplistan på brittiska Radio 1.

Matt Redman har valt att samarbeta med organisationen A21 som har sitt ursprung i den kristna församlingen Hillsong i Australien och som nu bygger ett globalt nätverk mot människohandel. Ett första center för trafficking-offer öppnades i Grekland 2008 och nyligen startades ett center i Ukrainas huvudstad Kiev. I samarbete med myndigheter och sjukhus ges vård, möjlighet till utbildning och juridiskt stöd till de mycket utsatta kvinnor som räddats ut ur människohandeln.

"Samhället håller på att vakna upp till det faktum att det i dag finns 27 miljoner slavar i världen. De är utan röst, men vi kan vara deras", säger Matt Redman.

Genom att sprida ett elektroniskt vykort (e-kort) på Facebook och Twitter med information om människohandel och ett smakprov på låten hoppas Matt Redman att kunskapen och viljan att engagera sig snabbt ska sprida sig.

Matt Redman kommer i vår till Sverige, tillsammans med LZ7. 1 maj hålls en konsert i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Inför konserten inbjuds också till ett seminarium för lovsångsledare, sångare och musiker.

Här kan du se e-kortet:

 

Lovsångsartisten Matt Redman vill väcka engagemang mot människohandel.

Välkomna livsinsikter för vårt samhälle i spåren efter Corona

Ledare En kris kan få indirekta och oväntade effekter. En sådan är Coronapandemins positiva konsekvenser i... tisdag 27/7 00:10

FN-konferens mot rasism ledde till ny våg av antisemitism

Israelkommentar Denna höst har det gått tjugo år sedan FN:s världskonferens mot rasism gick av stapeln i Durban,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier