Därför ska allt som ni sagt i mörkret höras i ljuset, och det som ni viskat i örat i enrum ska ropas ut på taken.
Lukas 12:3

Världen idag

Lovsång ska live-sändas varje onsdag

Direktsänd lovsång minst en gång i veckan. Det är målet för en ny satsning som fått namnet Sverige lovsjunger och där lovsångsledare från hela landet kommer medverka. Förhoppningen är att olika församlingar kommer hålla i taktpinnen olika kvällar.

Nyheter · Publicerad 18:00, 14 apr 2021

Varje onsdag från och med förra veckan bjuder ”Sverige lovsjunger” på direktsänd lovsång i en avskalad tappning via Youtube.  

Bakom satsningen ligger en bred uppslutning av olika kyrkor och organisationer.  

– Vi kände mycket att vi vill att det ska få vara en ansiktslös väckelse. Det vi längtar efter är att få tillbe tillsammans, säger Christian Edlund från TMU, en av de organisationer som finns med i ledningsgruppen för Sverige lovsjunger. 

Han betonar att de vill att det ska vara just ansiktslöst. 

– Vi har upplevt en längtan efter en tillbedjan i Sverige där det inte är fokus på vem som leder lovsången eller vilken organisation som ligger bakom, säger han. 

Vilka som kommer leda lovsången kommer inte vara känt innan sändningen börjar, men även här handlar det om personer och kyrkor från olika lovsångssammanhang och vid varje tillfälle kommer nya lovsångsledare att leda kvällen. 

Dessutom hoppas Sverige lovsjunger på att ytterligare kyrkor och församlingar från hela landet kommer haka på och anmäla sig för att hålla i en av kvällarna. 

– Det vi vill poängtera är att vi vill uppmuntra lokala församlingar att de kan anmäla sig för att vara med och leda lovsång en kväll. Vi vill att det här ska bli en rörelse, så vi hoppas att kyrkor och församlingar från olika sammanhang vill vara med. 

Intresset för Sverige lovsjunger har varit stort redan på förhand, vilket har gjort att ledningsgruppen i dag består av organisationer, kyrkor och församlingar från vitt skilda samfund. 

– Vi tror det kommer bli ett bra tillfälle att lovsjunga med många andra svenskar. Vi tror det här bara kommer att växa. 

Varje sändning börjar klockan 19, men har inte någon fast sluttid. Det är helt enkelt upp till värden för kvällen att hålla i kvällen, men bara tillbedjan och lovsång kommer vara i fokus. Därför blir det exempelvis ingen predikan eller andakt. 

– Det är inget ”superperformance” som gäller, utan det ska vara enkelt och avskalat. Man kanske bara sitter vid ett piano och sjunger lovsång. Men det kommer alltid att vara live, säger Christian Edlund. 

Syftet är framför allt en rörelse som bara tillber Jesus vid hans fötter, konstaterar han. 

– Det vi vill få fram är också möjligheten att sjunga lovsång på svenska. 

Under april kommer sändningarna ske på onsdagar, för att sedan i maj utökas även till söndagar om intresse finns. 

– Vi startar igång och så får vi se, vi vet inte hur länge vi kommer fortsätta. Vi får se vad Gud gör med det.

Församlingar som vill vara med och leda lovsång live kan maila till sverigelovsjunger@gmail.com

Vi har upplevt en längtan efter en tillbedjan i Sverige där det inte är fokus på vem som leder lovsången.

En skridskolegend har fått gå hem

Ledare Skridskolegenden Jonny Nilsson berättade i ett reportage i Världen idag (våren 2021) om hur hans... fredag 24/6 00:00

Svaret på vår djupaste längtan finns hos en enda person

Krönikor För några år sedan satt jag på tunnelbanan på väg till bibelskolan där jag studerade. I varje... torsdag 23/6 00:10

Tryck från hbtq-grupper kräver vaksamhet hos församlingen

Ledare Slutna grupper på Facebook arbetar aktivt för att undergräva den bibliska synen på homosexualitet.... torsdag 23/6 00:10

Senaste nytt

    Kommer vi att känna igen varandra i himlen?

    Mot väggen I Bibeln står det ju att vi i himlen kommer att vara som änglarna (Matt 22:30). Betyder det att vi...

    Gärna blomsterkrans – men spola nubben i slasken

    Andakter av Carl-Erik Sahlberg. Midsommarhelgen närmar sig och därmed den ljusaste tiden och den ljusaste natten på året. Nu sitter...
    Följ Världen idag i sociala medier