Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Lovsång och tillbedjan i fokus när Eskilstunas kristna möttes

Människor från hela Eskilstuna samlades i helgen för konferensen Höstglöd, där de i år satte extra stort fokus på lovsång och tillbedjan.

Nyheter · Publicerad 13:00, 4 nov 2022

Under helgen har människor från nio församlingar i och omkring Eskilstuna samlats i Elimkyrkan för den ekumeniska konferensen Höstglöd, som i år arrangerades för sjätte gången.

– Syftet är att samla oss kristna i staden. Det är en väldig styrka att få se hur många vi är när vi kommer samman och jag tror att det bygger en gemenskap som är väldigt god, säger Joel Backman, föreståndare i Elimkyrkan.

Det ekumeniska anslaget märktes även i medverkarlistan med personer från olika samfund, bland annat Bo Järpehag, Mattias Martinsson, Lasse Svensson och Mats Nyholm.

– Det blev en helg med mycket fokus på lovsång och tillbedjan, med ganska långa möten som gav utrymme för detta, säger Joel Backman.

Han bär särskilt med sig hur hela den ansamlade skaran av människor sökte Gud på knä i kyrksalen under Mats Nyholms predikan.

– Det var en helig stund, säger han.

Det gavs också stort utrymme för personlig förbön.

– Vi hade långa förbönsstunder där vi efteråt hörde hur folk fick uppleva saker i de här stunderna och möta Gud. Det är det största av allt och det vi längtar efter mer än allt annat, säger Joel Backman.

Barnen hade också en viktig plats, med barnaktiviteter i samband med varje samling.

– Barnen hade en central och viktig funktion på Höstglöd. Det är viktigt att de också får möta Gud på sitt sätt.

Joel Backman hoppas att helgens konferens ska ha varit något av en oas för de troende i Eskils­tuna för att få gudsmöten att ta med sig när vardagen fortsätter.

– Det här är en helg för att söka och uppleva Gud tillsammans. Därför är inte programmet helt spikat på förhand, vi vill ha en öppenhet för Gud att verka i de här gudstjänsterna.

Vi vill ha en öppenhet för Gud att verka i de här gudstjänsterna.

Optimism om historiskt avtal mellan Israel och Saudiarabien

Mellanöstern. Både Saudiarabien och Israel uttrycker optimism inför ett historiskt avtal som skulle kunna... lördag 23/9 13:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10