Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Lovsång från taket under historisk Europakonferens

Enligt arrangören Livets Ord har omkring 68 000 unika digitala enheter kopplat upp sig under årets konferensdagar.

– Det är helt enormt, man blir helt varm i hjärtat av den respons vi fått, säger andrepastor Jan Blom.

Nyheter · Publicerad 15:01, 3 aug 2020

På grund av den rådande situationen i världen hade Livets Ord i år lagt om sitt stora årliga sommarevenemang till att bli helt digitalt, under namnet ”Europakonferensen 2020 Online Experience”. Konferensen, som startade i torsdags och avslutades under söndagen, hade ett stort antal talare och innehöll bland annat lovsång inspelad på kyrkans entrétak.

– Hela teamet har jobbat otroligt hårt och fick till hög kvalitét, säger Jan Blom.

Som Världen idag tidigare berättat medverkade de amerikanska talarna Robert Morris, Craig Groeschel, Lisa Bevere samt Jentezen Franklin. Livets Ords förstepastor Joakim Lundqvist, evangelisten och rapparen Sebastian Stakset samt missionären Carl-Gustaf Severin utgjorde en trio välkända talare från ”hemmalaget”.

Därutöver har det arrangerats ett antal webbinarier via tjänsten Zoom, om bland annat mission och Israel, och varje dag har avslutats med en studioshow kallad ”The lagom late show”.

Jan Blom påpekar att kyrkan inte önskar ha enbart digitala gudstjänster i framtiden efter coronapandemin, men betonar vikten av att fortsätta fokusera även på den digitala världens möjligheter att nå fler människor med budskapet om Jesus.

– Många människor har inte möjlighet att resa för att uppleva Europakonferensen på plats. Vi har i år nått många gånger fler människor jämfört med det antal som brukar besöka konferensen, det är en lärdom att ha med oss i framtiden, säger han.

Hela teamet har jobbat otroligt hårt och fick till hög kvalitét.

Infiltration mest effektivt mot religion

Ledare Mitt i högsommaren släpptes de nya resultaten från världens största undersökning av människors... lördag 19/9 00:00

Kristna i Dalsland sprider hopp med Jesuskampanj

Mellerud. Kampanjen ”Jesus till Dalsland” är inne på det tredje av sex planerade år. Just nu är Mellerud i... söndag 20/9 11:00

Kampsport för att skada eller för självförsvar – det är frågan

Mot väggen Hur ska man som kristen förälder se på sitt barns önskan att börja någon våldsam kampsport såsom...