Detta är slutsatsen, när allt blivit hört: Frukta Gud och håll hans bud, det gäller alla människor.
Predikaren 12:13

Världen idag

Liz Truss överväger att flytta Israelambassad till Jerusalem

Storbritanniens nya premiärminister, Liz Truss, överväger att flytta den brittiska ambassaden i Israel från Tel Aviv till Jerusalem. Hon informerade Israels premiärminister Yair Lapid om saken när de möttes i samband med FN:s generalförsamling i New York.

Nyheter · Publicerad 07:00, 27 sep 2022

Enligt ett uttalande från en talesperson för Truss, till den brittiska tidningen The Guardian, berättade Truss för Lapid ”om sin översyn av den brittiska ambassadens nuvarande placering i Israel”.

Lapid nämner i sin tur övervägandet, som han kallar för positivt, i ett inlägg på Twitter, tillsammans med en bild på honom och Truss, där han håller hennes högra hand i sina händer.

”Vi kommer att fortsätta att stärka partnerskapet mellan länderna”, skriver Lapid.

I ett tidigare Twitter-inlägg beskriver han också Truss som sin ”goda vän” och som en ”sann vän av Israel”.

När USA:s före detta president Donald Trump beordrade att USA:s ambassad skulle flyttas från Tel Aviv till Jerusalem 2017 kritiserades detta av den dåvarande brittiska premiärministern Theresa May, konstaterar Times of Israel.

Truss däremot, som var utrikesminister i Boris Johnsons regering, gjorde dock redan i augusti, innan hon blev vald till ny premiärminister, klart att hon ämnade se över Storbritanniens tidigare beslut att ha kvar sin ambassad i Tel Aviv, ifall hon skulle bli vald till att efterträda Johnson.

– Jag förstår vikten och känsligheten när det gäller placeringen av den brittiska ambassaden i Israel. Jag har haft många samtal med min gode vän premiärminister Yair Lapid på det här temat, sade Truss.

Utöver USA har även länderna Honduras, Guatemala och Kosovo flyttat sina ambassader till Jerusalem.

Jag har haft många samtal med min gode vän premiärminister Yair Lapid på det här temat.

Kriminella har arbetat som coacher till gängavhoppare

Gängkriminalitet. SVT:s Uppdrag granskning (UG) avslöjade nyligen flera fall där aktiva kriminella arbetat hos... onsdag 1/2 20:00

Visst är en tvåstatslösning möjlig – om vissa kriterier uppfylls …

Israelkommentar ”En tvåstatslösning skulle lösa konflikten mellan Israel och palestinier, för om det fanns två... torsdag 2/2 00:00

Dolly Parton släpper ny låt: ”Gud gav mig den i en dröm”

Musik. I en dröm upplevde den kristna artisten Dolly Parton att hon mötte Gud, som var bekymrad över det... onsdag 1/2 18:00

Vart är vi på väg?

Ledarkrönika Jag gissar att det inte bara är i vårt hem som vi gärna sjunker ner i tv-soffan på fredagskvällen... torsdag 2/2 00:00