Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Livstecken från de kidnappade missionärerna på Haiti

Några av de 17 missionärer som kidnappades på Haiti förra månaden är fortfarande vid liv. De uppgifterna bekräftas nu från USA.

Nyheter · Publicerad 20:00, 16 nov 2021

En hög tjänsteman från Biden-administrationen säger att den amerikanska regeringen har sett bevis som visar att några av de kidnappade amerikanska och kanadensiska missionärerna på Haiti fortfarande lever. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Några uppgifter om ifall alla de 17 som kidnappades fortfarande är i livet eller ej finns däremot inte.

Det var i mitten av oktober som en grupp amerikanska missionärer och deras familjer kidnappades när de var på väg från ett besök på ett barnhem i Haitis huvudstad Port-au-Prince. Totalt handlar det om 17 personer, varav fem barn, som fördes bort av ett ökänt beväpnat gäng.

Gänget, som beskrivits som ett av Haitis mest fruktade, har tagit på sig kidnappningen och har begärt 17 miljoner dollar för att släppa sina offer fria igen. Det vill säga en miljon dollar per kidnappad person för att de ska släppas på ett säkert sätt.

– Om jag inte får vad jag ber om kommer jag att sätta en kula i huvudet på dessa amerikaner, har gängledaren Wilson Joseph tidigare proklamerat i en video.

Missionsorganisationen CAM, baserad i Ohio, som står bakom de kidnappade missionärerna uppmanar i ett uttalande på sin hemsida alla att fortsätta bedja för situationen.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00