Vinn vishet, vinn förstånd! Glöm inte vad min mun har sagt och vik inte av från det.
Ordspråksboken 3:18

Världen idag

Livets Ord Jönköping byter till nytt namn

Livets Ord i Jönköping ska byta namn till House of Life. Namnbytet handlar inte om en brytning och den goda relationen med Livets Ord i Uppsala kvarstår, försäkrar Eddie Stigson, som är pastor i Jönköpingförsamlingen.

– Vi etablerar oss mer som en egen församling med ett lokalt uttryck, säger han.

Nyheter · Publicerad 11:00, 4 aug 2021

Den 26 september kommer Livets Ord i Jönköping att byta namn till House of Life. Syftet med namnbytet är att ännu tydligare etablera sig som en lokal församling i bygden. Det berättar Eddie Stigson, som tillsammans med hustrun, Carolina, är församlingens pastorspar sedan några år.

– Som Livets Ord Jönköping byggde vi utifrån tanken att vi var samma kyrka som Livets Ord i Uppsala, men på en annan geografisk plats. Men med det nya namnet, House of Life, och den nya visionen etablerar vi oss mer som en egen församling med ett lokalt uttryck, säger Eddie Stigson.

Samtidigt framhåller han att han och Carolina kommer att fortsätta relatera till Uppsalaförsamlingens ledarskap och Joakim och Maria Lundqvist, liksom tidigare.

– Deras input i våra liv och i vår församlings liv är väldigt viktig för oss, betonar han.

Namnbytet rimmar också med församlingens engagemang i nätverket av församlingar kallat Livets Ord Family, och här kommer Jönköpingförsamlingen att fortsätta vara en aktiv del, förklarar Eddie Stigson.

Han beskriver namnbytet och det steg församlingen nu tar som ett resultat efter en längre tids längtan efter att få växa som kyrka.

– Detta är ingen reaktion mot något utan vi upplever det som en ny dörr som Gud vill att vi kliver in i, säger Eddie Stigson.

– När vi som ledarskap i församlingen vågade säga ja till det ord vi upplevde att Gud sade så upplevde vi en våg av frihet, glädje och ny kreativitet.

Planerna har förankrats noga i församlingen. I stället för att ta upp saken i ett församlingsmöte valde man att föra samtal och lyssna in med varje enskilt hushåll i församlingen.

– Efter nästan 40 timmar av samtal hade vi till slut pratat med alla, säger Jönköpingpastorn, och berättar att samtalen präglades av förväntan och glädje och att man upplever full enighet i församlingen för det steg man nu tar.

Den 24–26 september håller församlingen en särskild invigningshelg, då man antar det nya namnet.

Både partilojalitet och samvetsfrihet borde rymmas inom riksdagen

Ledare Lika regelbundet som årstiderna återkommer media till KD och abortfrågan. Det gäller DN,... lördag 21/5 00:10

Låt oss värna den biologiska mångfalden i sommar!

Ledare Efter en aprilmånad präglad av ytterligheter – första halvan kall, andra halvan varm – har vi haft... fredag 20/5 00:10

Villkor för samfundsstöd: Medlemskap för hbtq-personer

Bidrag. Trossamfund kommer även fortsättningsvis att kunna välja bort kvinnor eller homosexuella som... lördag 21/5 07:00

Ta varje tillfälle som ges

Missionsglimten Under fem dagar har jag varit i Bangladesh för bön och planering. Jag har fått rapporter om nya... lördag 21/5 00:00

Israel är alltid skyldig – oavsett

Israelkommentar Onsdagen den 11 maj 2022 utförde den israeliska armén, IDF, en militäroperation mot terrorism i den... fredag 20/5 00:00

Terrorister dödade journalisten

Israelkrönika Något som alla insatta och sanningssökande personer borde kunna enas om är att den...
Följ Världen idag i sociala medier