Ert tal ska alltid vara vänligt kryddat med salt, så att ni vet hur ni ska svara var och en.
Kolosserbrevet 4:6

Världen idag

Livets Ord förkunnade hopp över Uppsala med flygplan

Nu rekommenderar Uppsala kommun sina invånare att kontakta Livets Ord om de behöver hjälp under coronakrisen. Med sin kampanj Hopp Uppsala är församlingen är en av de organisationer som listas på kommunens hemsida.

Nyheter · Publicerad 10:00, 2 apr 2020

Under rubriken ”Kontaktvägar för dig som behöver stöd” radar Uppsala kommun upp ett antal organisationer, däribland Hopp Uppsala – Församlingen Livets Ord. En del av satsningen är att hjälpa människor i riskgrupper för coronaviruset, med alltifrån att handla mat till någon att samtala med.

– Jag är tacksam och glad över att kommunen visar oss det förtroendet och att de ser oss som en så pass trovärdig och respekterad samarbetspartner, säger pastor Joakim Lundqvist.

Med Hopp Uppsala vill Livets Ord sprida hopp och ljus i en tid av fruktan och osäkerhet.

– Det är en kampanj vi har satt igång för att pumpa hopp in i vår stad när vi bombas av negativa nyheter, förklarar han.

Kampanjen har tre fokusområden. Ett av dem är att uppmuntra människor som är speciellt utsatta och drabbade på grund av pandemin. Det kan vara företag, vårdpersonal och andra som fått en högre arbetsbelastning.

Hittills har församlingen lämnat frukt- och godiskorgar till vårdcentraler och äldreboenden, till jourpersonal på sjukvårdsrådgivningslinjer och busschaufförer. Man har också delat ut Hopp-påsar till över 70 lokala företag som kämpar just nu.

– Vi har bara varit igång i drygt en vecka och fått mycket respons redan. Människor har hört av sig och är djupt tacksamma över vad vår uppmuntran har betytt.

Det andra fokusområdet är stöd till riskgrupper och andra som behöver hjälp, exempelvis äldre och ensamstående föräldrar. Framöver vill församlingen dela ut matpaket till behövande familjer och lördagspaket till barn.

– Om skolorna stänger finns det familjer som inte har resurser att ge barnen lagad mat. Då måste vi ta höjd för det och se i vilken mån vi kan hjälpa till, säger Joakim Lundqvist.

Det tredje området man vill fokusera mer på är det evangelistiska perspektivet.

– Vi vill göra Jesus känd och evangeliet tillgängligt för så många som möjligt. Många landar i existentiella frågor nu, de undrar över liv och död och meningen med livet.

Lundqvist berättar att engagemanget för de olika projekten är stort i både församlingen och bibelskolan. De anställda har fått styra om sin arbetstid för att kunna jobba mer med kampanjen.

Ett flygplan med en banderoll med texten ”Hopp Uppsala” flyger över staden samtidigt som intervjun med Joakim Lundqvist pågår.

– Vi proklamerar hopp ovanifrån över vår stad och har sett folk titta upp mot himlen från sina balkonger, säger han.

I Livets Ords kyrka finns skyltar med uppmuntrande budskap om Guds kärlek, som människor kan hämta och sätta upp i sina bostadsområden.

– Vi har så många fler liknande projekt som vi kommer att genomföra de kommande dagarna och veckorna, men grundtanken är en och densamma, att vi som troende ska få kommunicera ljus och hopp i den här tiden.

Jag är tacksam och glad över att kommunen visar oss det förtroendet och att de ser oss som en så pass trovärdig och respekterad samarbetspartner.

Vem laddade det vapen som dödade al-Halik?

Israelkommentar Då är vi där igen: en tragisk händelse i Israel används till att svärta ner den judiska staten. I... onsdag 3/6 00:00

Kristna familjen allt viktigare i coronatid

Ledare En av 90-talets stora självhjälpsgurus hette Stephen R Covey. Han har bland annat sagt: ”The key is... onsdag 3/6 00:00

Det är inte äventyren som gjorde den riktiga skillnaden i mitt liv.

Vardagskrönika Jag skulle snart fylla 22 år när jag för första gången i mitt liv andades afrikansk luft. Ett... onsdag 3/6 00:00

OM Sverige har begärt utträde ur Svenska missionsrådet

Ekumenik. I samband med Svenska missionsrådets årsmöte nyligen tillkännagavs att missionsorganisationen OM... onsdag 3/6 09:50

Fyra aktuella frågor till SMR:s nya generalsekreterare

Personporträtt. I sin nya roll som generalsekreterare kommer Charlotta Norrby att få hantera många frågor, av vilka...