Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Livets Ord förkunnade hopp över Uppsala med flygplan

Nu rekommenderar Uppsala kommun sina invånare att kontakta Livets Ord om de behöver hjälp under coronakrisen. Med sin kampanj Hopp Uppsala är församlingen är en av de organisationer som listas på kommunens hemsida.

Nyheter · Publicerad 10:00, 2 apr 2020

Under rubriken ”Kontaktvägar för dig som behöver stöd” radar Uppsala kommun upp ett antal organisationer, däribland Hopp Uppsala – Församlingen Livets Ord. En del av satsningen är att hjälpa människor i riskgrupper för coronaviruset, med alltifrån att handla mat till någon att samtala med.

– Jag är tacksam och glad över att kommunen visar oss det förtroendet och att de ser oss som en så pass trovärdig och respekterad samarbetspartner, säger pastor Joakim Lundqvist.

Med Hopp Uppsala vill Livets Ord sprida hopp och ljus i en tid av fruktan och osäkerhet.

– Det är en kampanj vi har satt igång för att pumpa hopp in i vår stad när vi bombas av negativa nyheter, förklarar han.

Kampanjen har tre fokusområden. Ett av dem är att uppmuntra människor som är speciellt utsatta och drabbade på grund av pandemin. Det kan vara företag, vårdpersonal och andra som fått en högre arbetsbelastning.

Hittills har församlingen lämnat frukt- och godiskorgar till vårdcentraler och äldreboenden, till jourpersonal på sjukvårdsrådgivningslinjer och busschaufförer. Man har också delat ut Hopp-påsar till över 70 lokala företag som kämpar just nu.

– Vi har bara varit igång i drygt en vecka och fått mycket respons redan. Människor har hört av sig och är djupt tacksamma över vad vår uppmuntran har betytt.

Det andra fokusområdet är stöd till riskgrupper och andra som behöver hjälp, exempelvis äldre och ensamstående föräldrar. Framöver vill församlingen dela ut matpaket till behövande familjer och lördagspaket till barn.

– Om skolorna stänger finns det familjer som inte har resurser att ge barnen lagad mat. Då måste vi ta höjd för det och se i vilken mån vi kan hjälpa till, säger Joakim Lundqvist.

Det tredje området man vill fokusera mer på är det evangelistiska perspektivet.

– Vi vill göra Jesus känd och evangeliet tillgängligt för så många som möjligt. Många landar i existentiella frågor nu, de undrar över liv och död och meningen med livet.

Lundqvist berättar att engagemanget för de olika projekten är stort i både församlingen och bibelskolan. De anställda har fått styra om sin arbetstid för att kunna jobba mer med kampanjen.

Ett flygplan med en banderoll med texten ”Hopp Uppsala” flyger över staden samtidigt som intervjun med Joakim Lundqvist pågår.

– Vi proklamerar hopp ovanifrån över vår stad och har sett folk titta upp mot himlen från sina balkonger, säger han.

I Livets Ords kyrka finns skyltar med uppmuntrande budskap om Guds kärlek, som människor kan hämta och sätta upp i sina bostadsområden.

– Vi har så många fler liknande projekt som vi kommer att genomföra de kommande dagarna och veckorna, men grundtanken är en och densamma, att vi som troende ska få kommunicera ljus och hopp i den här tiden.

Jag är tacksam och glad över att kommunen visar oss det förtroendet och att de ser oss som en så pass trovärdig och respekterad samarbetspartner.

Hagia Sofia kan åter bli moské – domstol ska avgöra

Turkiet. Det turkiska Statsrådet meddelade på torsdagen att de inom 15 dagar kommer att ta ställning till en... söndag 5/7 09:00

Utan apostlar saknas missionellt perspektiv

Ledare Nya testamentet beskriver de femfaldiga tjänstegåvorna i Kristi kropp: apostlar, profeter,... lördag 4/7 00:00

Hit kan svenskar åka i sommar

Resor. Nu har utrikesdepartementet lättat på sin avrådan om icke nödvändiga resor. Men se upp –... söndag 5/7 06:00

Vi behöver inte springa tills vi spyr.

Ungkrönika Ungkrönika. Jag har ofta svårt att göra saker till hundra procent. När jag spelade innebandy aktivt hade jag en... lördag 4/7 00:00

Sommarsoffan live-intervjuar OM:s grundare

På måndag kan svenskar ställa frågor till missionsorganisationen OM:s grundare, evangelisten George... lördag 4/7 18:00

Kan vi synda utan att förlora frälsningen?

Mot väggen Kan en pånyttfödd kristen synda utan att förlora frälsningen? /Linda