Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Lauren Daigle har fått ta emot många pris. På bilden ses hon ta emot en utmärkelse på GMA Dove Awards tidigare i höstas. Foto: Mark Humphrey/AP/TT

Lauren Daigle vann prestigefullt pris – för tredje gången

Den kristna artisten Lauren Daigle är nu först med att tre år i rad ha fått ett visst prestigefyllt musikpris. I helgen blev hon nämligen än en gång utsedd till årets favoritartist, inom kategorin ”Nutida inspirerande musik”, vid American Music Awards.

Nyheter · Publicerad 18:00, 1 dec 2019

Sedan 2006 röstas American Music Awards vinnare fram av allmänheten, varpå en tv-sänd gala hålls. Lauren Daigle var inte själv på plats på årets gala den 24 november, men tackar sina fans via sociala medier.

”Tack alla som röstade! Det här året fortsätter att vara otroligt speciellt och det är helt på grund av ER!” skriver hon i ett Twitterinlägg.

På bara fem år har nu Daigle vunnit sammanlagt två Grammy Awards, fem Billboard Music Awards, tre American Music Awards och tio GMA Dove Awards.

I ett videoklipp, som Daigle tidigare lagt ut på sitt Instagramkonto, talar hon allvarligt om faran att bli stolt och högmodig.

”Jag har känt hur jag förlorat bandet till människor. När du förlorar något på grund av stolthet, så ger det den allra vidrigaste eftersmaken”, säger hon.

Lauren Daigle förklarar att hon numera ständigt försöker vara på sin vakt mot högmodet.

”Rädslan att förlora mina vänskaper eller mina relationer med människor är tillräcklig för mig för att säga: 'Gud, bevara mig ödmjuk!'”, konstaterar hon.

Hon talade även om sitt beroende av Gud.

”Jag vet att jag inte kan göra det här utan Gud”, sade hon.

Som Världen idag har berättat tidigare blev det slutsålt när Lauren Daigle framträdde i Stockholm för några veckor sedan, då hon samlade över sjuhundra åhörare i en fullsatt konsertlokal på Söder.

Räcker det inte att bara vara en god människa?

Mot väggen Varför måste man tro på Gud – räcker det inte bara med att vara en god människa? /Sandra