Vem har jag i himlen utom dig? Och har jag dig, söker jag inget på jorden.
Psaltaren 73:25

Världen idag

Tamara Lich möttes av jublande människor när hon lämnade domstolsbyggnaden i Ottawa. Foto: Justin Tang/AP/TT

Lastbilskonvojledare på fri fot – hyllad som hjälte

Tamara Lich, organisatör för den uppmärksammade kanadensiska lastbilsprotesten, släpptes nyligen efter att ha varit arresterad i nästan tre veckor. I samband med frisläppandet mottogs Lich som en hjälte, rapporterar medier.

Nyheter · Publicerad 20:00, 24 mar 2022

Den 17 februari frihetsberövades Tamara Lich på grund av misstanke om brott mot de undantagslagar som Kanadas premiärminister Justin Trudeau två dagar tidigare infört, i syfte att stoppa den omfattande så kallade lastbilsprotesten mot rådande coronarestriktioner, vilket Världen idag berättat om i flera artiklar.

När Lich klev ut från domstolsbyggnaden i Ottawa möttes hon med kramar och lyckönskningar från sympatisörer som väntade utanför, uppger Global News.

Vid ankomsten till hemstaden Alberta välkomnades Tamara Lich av en stor skara jublande människor med kanadensiska flaggor och ballonger. En video som publicerats på Twitter visar hur människor kramar om Lich och spontant förenas i allsång av nationalsången ”O Canada”.

”Tamara Lich välkomnades hem från fängelset med kramar, tårar och nationalsång. Trudeau ville att den här kvinnan skulle stanna i fängelse på obestämd tid”, skriver journalisten Keean Bexte på Twitter.

Tamara Lich är frisläppt mot borgen. Hon ska befinna sig i sitt hus i Alberta och inte ha någon kontakt med flera andra av dem som anses ha varit ledande i lastbilsprotesten ”Freedom Convoy”. Lich är även förbjuden att offentligt uttala sig om regeringens pandemirestriktioner, uppger medier.

Den 23 februari drog Justin Trudeaus regering tillbaka undantagslagarna.

Natobeslut kan få oväntad effekt på riksdagsvalet

Ledare Medborgarna har fått en lektion i hur den politiska makten fungerar i Sverige. Efter en sluten... onsdag 18/5 00:10

Pressade abortliberaler framför radikala förslag

Abort I USA riktas nu skarp kritik mot president Joe Biden sedan Vita Huset, enligt kritiker, uppmuntrat... onsdag 18/5 15:00

Nässprej mot PTSD utvecklas i Israel

PTSD. Ett nytt medicinskt nässprej för behandling av posttraumatisk stress har framtagits av israeliska... onsdag 18/5 12:00

Terrorister dödade journalisten

Israelkrönika Något som alla insatta och sanningssökande personer borde kunna enas om är att den... onsdag 18/5 00:10

Nyhems förkunnare bör stå för bibeltrohet

Ledare Samtal är bättre än stängda dörrar. Att lyssna med respekt på motståndarens argument är viktigt.... onsdag 18/5 00:00

Krav på abort för ukrainska kvinnor – väcker motstånd

Abort. Ukrainska kvinnors tillgång till abort har seglat upp som en prioriterad fråga för flera... onsdag 18/5 07:00

Reaktionerna på Paludan illustrerar värderingsglapp

Nyhetskommentar När jag satt på en parkbänk i Stadsparken i Borås ett par timmar innan Rasmus Paludan skulle dyka...
Följ Världen idag i sociala medier