Du älskar sanning i hjärtat, lär mig då vishet i mitt innersta.
Psaltaren 51:8

Världen idag

Tamara Lich möttes av jublande människor när hon lämnade domstolsbyggnaden i Ottawa. Foto: Justin Tang/AP/TT

Lastbilskonvojledare på fri fot – hyllad som hjälte

Tamara Lich, organisatör för den uppmärksammade kanadensiska lastbilsprotesten, släpptes nyligen efter att ha varit arresterad i nästan tre veckor. I samband med frisläppandet mottogs Lich som en hjälte, rapporterar medier.

Nyheter · Publicerad 20:00, 24 mar 2022

Den 17 februari frihetsberövades Tamara Lich på grund av misstanke om brott mot de undantagslagar som Kanadas premiärminister Justin Trudeau två dagar tidigare infört, i syfte att stoppa den omfattande så kallade lastbilsprotesten mot rådande coronarestriktioner, vilket Världen idag berättat om i flera artiklar.

När Lich klev ut från domstolsbyggnaden i Ottawa möttes hon med kramar och lyckönskningar från sympatisörer som väntade utanför, uppger Global News.

Vid ankomsten till hemstaden Alberta välkomnades Tamara Lich av en stor skara jublande människor med kanadensiska flaggor och ballonger. En video som publicerats på Twitter visar hur människor kramar om Lich och spontant förenas i allsång av nationalsången ”O Canada”.

”Tamara Lich välkomnades hem från fängelset med kramar, tårar och nationalsång. Trudeau ville att den här kvinnan skulle stanna i fängelse på obestämd tid”, skriver journalisten Keean Bexte på Twitter.

Tamara Lich är frisläppt mot borgen. Hon ska befinna sig i sitt hus i Alberta och inte ha någon kontakt med flera andra av dem som anses ha varit ledande i lastbilsprotesten ”Freedom Convoy”. Lich är även förbjuden att offentligt uttala sig om regeringens pandemirestriktioner, uppger medier.

Den 23 februari drog Justin Trudeaus regering tillbaka undantagslagarna.

Trovärdiga löften avgörande för långsiktigt förtroende i politiken

Ledare SCB:s stora partisympatiundersökning kom i veckan och visar på tapp för Sverigedemokraterna och... lördag 3/12 00:10

Svaren på de verkligt stora frågorna finns inte i naturvetenskapen

Ledare Sommaren 2021 dog Steven Weinberg, en av vår tids ledande naturvetare. Han var professor i fysik... fredag 2/12 00:10