Alla som drivs av Guds Ande är Guds barn.
Romarbrevet 8:14

Världen idag

Lars Adaktusson sjukskriven för utbrändhet

Lars Adaktusson (KD) är sjukskriven för utbrändhet ”kopplad till arbetssituationen” och ersätts tillfälligt av den tidigare riksdagspolitikern Lennart Sacrédeus.

I ett första skede gäller sjukskrivningen maj månad ut, berättar Adaktusson på sin Facebooksida.

Nyheter · Publicerad 12:00, 11 maj 2022

Lars Adaktusson ersätts av Lennart Sacrédeus eftersom han valdes in på ett mandat från Dalarna i riksdagsvalet 2018 och Sacrédeus, kommunfullmäktiges ordförande i Mora kommun, är förste ersättare för Kristdemokraterna.

Adaktusson beklagar på Facebook att han tvingas sjukskriva sig. ”Samtidigt inser jag att återhämtning och vila är det som krävs för att bli återställd”, skriver han.

”Samtidigt som jag önskar Lennart lycka till är det min förhoppning att kunna återgå till arbete efter rehabilitering. Jag ser fram emot att fortsatt skriva, debattera och bilda opinion i de frågor som jag arbetat med och brinner för.”

Lennart Sacrédeus satt i Europaparlamentet 1999–2004, invald för KD. Mellan 2006 och 2010 hade han sedan en plats i riksdagen.

Nu går han in som suppleant i socialförsäkringsutskottet. 

– Det händer mycket i pensionsfrågan och jag ser fram emot att kunna bidra i Kristdemokraternas arbete för stärkta pensioner, och det till alla, säger Lennart Sacrédeus i ett pressmeddelande från KD.

Han hoppas också att kunna göra avtryck i frågan om ett svenskt Natomedlemskap.

Lars Adaktussons namn låg i topp på många KD-listor inför riksdagsvalet 2018. Gnisslet mellan honom och partiledningen började 2019, när medier noterade att han i Europaparlamentet röstat mot att framställa abort som en EU-angelägenhet.

I mars lämnade Lars Adaktusson uppdraget som partiets utrikespolitiske talesperson och skrev då i Expressen om ”[a]gerande bakom ryggen, liksom osynliggörande och förminskande av kollegers arbetsinsatser”.

Enligt en intervju i Göteborgs-Posten hade han hållits utanför de säkerhetspolitiska överläggningarna mellan regeringen och oppositionen rörande kriget i Ukraina.

Varken provokation eller rasismstämpling hjälper i religonsdebatt

Ledare Samtal om religion havererar ofta i den offentliga debatten. Som efter Uppdrag gransknings program... tisdag 17/5 00:10

Sömnbrist kan påverka hur man uppfattar andra

Ett argt ansiktsuttryck kan tolkas som mindre trovärdigt, och ett neutralt kan uppfattas som mindre... tisdag 17/5 04:30

Stakset möter unga i Clara kyrka

Ungdomsmöte. UMU bjuder in till ekumeniskt ungdomsmöte i S:ta Clara kyrka i Stockholm onsdagen den 18 maj.... måndag 16/5 20:00

Religionsfriheten får aldrig dribblas bort

Gästkrönika Religionsfriheten har kommit på tapeten efter påskhelgens kravaller på grund av koranbränning. Det... tisdag 17/5 00:00

Må antikristliga ”statyer” falla i vårt land

Bönekrönika Varje år vid denna tid blir jag lika förundrad över vad som sker i naturen. Att det på några dagar... tisdag 17/5 00:00

Stegrande rysk ilska över svensk-finskt Natobesked

Nato. Sveriges och Finlands planer på att gå med i Nato är ett ”allvarligt misstag”, säger Rysslands vice... måndag 16/5 15:50

Man ska inte tillåta sig behandlas som en slagpåse

Israelkommentar Israel har känsliga säkerhetsintressen i Syrien, där relationer med Ryssland måste hanteras på ett...
Följ Världen idag i sociala medier