Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Debattören Nasrin Sjögren går med i Sverigedemokraterna, hon tycker att även andra partier har problem med rasism i sin politik och i sin historia. Foto: Arash Asadi / Arkiv

Lämnar Kristna värdepartiet för SD

Nasrin Sjögren, debattör och fram till i helgen språkrör i Kristna värdepartiet, väljer att i stället gå med i Sverigedemokraterna.

Nyheter · Publicerad 11:05, 1 jun 2016

Nasrin Sjögren lämnar Kristna värdepartiet trots att hon sympatiserar med partiet. Motiveringen är att hon tycker att partiet är för litet för att kunna göra skillnad i nuläget och hon anser att läget i svensk politik är akut.

"Givet den oerhört allvarliga situation Sverige befinner sig i på snart sagt alla nivåer, har jag som medborgare en moralisk plikt att göra allt som står i min makt för att värna det samhälle och land jag är en del av", skriver Sjögren i ett mejl till Världen idag.

Hon tycker att Sverigedemokraterna "är det enda riksdagsparti som både kan och vill se med klar blick på alla de problem vi står mitt uppe i som nation och är redo att konstruktivt göra vad som krävs för att vända utvecklingen".

Nasrin Sjögren skriver på sin blogg att hon därmed nu står till förfogande för partiet "där jag kan tänkas göra nytta för att bidra till att rädda Sverige för alla oss som älskar detta land, oavsett var vi en gång föddes och av vilka skäl vi nu lever här".

Ser du inga problem med de rasistiska rötter och uttryck för rasism som kommit fram i SD?

”Nej, det gör jag inte. Själva grunden i allt mitt engagemang är den djupa övertygelsen om att varje människa är skapad till Guds avbild och har en inneboende värdighet och rätt till liv som är lika för alla människor. Jag är både stolt över och trygg med att SD är det enda politiska parti som har en tydligt formulerad nolltolerans mot rasism. Medlemmar som uttrycker sig rasistiskt eller diskriminerande åker ut ur partiet så snart de upptäcks." 

Hon menar att de andra övriga riksdagspartierna bär en betydligt större ideologisk och historisk börda av kommunistisk eller nationalsocialistisk karaktär och nämner i nutid det hon menar är en islamiskt färgad rasism och antisemitism i regeringspartierna.

Det finns de som menar att engagemang i SD inte är förenligt med en kristen övertygelse, vad säger du om det?

"Det är svårt att särskilja på vilket vis det skulle vara mer problematiskt att vara kristen i Sverigedemokraterna än i något annat politiskt parti. Om man som kristen kan vara med i de andra partierna, vilket jag anser att man kan, finns det heller ingenting som hindrar kristna från att engagera sig i SD." 

Mats Selander, nyvald ordförande för Kristna värdepartiet, ger en kort kommentar till beskedet att Sjögren lämnar partiet.

– Jag beklagar det. Jag önskar henne lycka till i sitt engagemang, men det känns så klart tråkigt.

Själva grunden i allt mitt engagemang är den djupa övertygelsen om att varje människa är skapad till Guds avbild.

Infiltration mest effektivt mot religion

Ledare Mitt i högsommaren släpptes de nya resultaten från världens största undersökning av människors... lördag 19/9 00:00

Kristna i Dalsland sprider hopp med Jesuskampanj

Mellerud. Kampanjen ”Jesus till Dalsland” är inne på det tredje av sex planerade år. Just nu är Mellerud i... söndag 20/9 11:00

Kampsport för att skada eller för självförsvar – det är frågan

Mot väggen Hur ska man som kristen förälder se på sitt barns önskan att börja någon våldsam kampsport såsom...