Och Gud har makt att ge er all nåd i överflöd, så att ni alltid och i allt har nog av allt och kan ge i överflöd till varje gott verk.
2 Korintierbrevet 9:8

Världen idag

Debattören Nasrin Sjögren går med i Sverigedemokraterna, hon tycker att även andra partier har problem med rasism i sin politik och i sin historia. Foto: Arash Asadi / Arkiv

Lämnar Kristna värdepartiet för SD

Nasrin Sjögren, debattör och fram till i helgen språkrör i Kristna värdepartiet, väljer att i stället gå med i Sverigedemokraterna.

Nyheter · Publicerad 11:05, 1 jun 2016

Nasrin Sjögren lämnar Kristna värdepartiet trots att hon sympatiserar med partiet. Motiveringen är att hon tycker att partiet är för litet för att kunna göra skillnad i nuläget och hon anser att läget i svensk politik är akut.

"Givet den oerhört allvarliga situation Sverige befinner sig i på snart sagt alla nivåer, har jag som medborgare en moralisk plikt att göra allt som står i min makt för att värna det samhälle och land jag är en del av", skriver Sjögren i ett mejl till Världen idag.

Hon tycker att Sverigedemokraterna "är det enda riksdagsparti som både kan och vill se med klar blick på alla de problem vi står mitt uppe i som nation och är redo att konstruktivt göra vad som krävs för att vända utvecklingen".

Nasrin Sjögren skriver på sin blogg att hon därmed nu står till förfogande för partiet "där jag kan tänkas göra nytta för att bidra till att rädda Sverige för alla oss som älskar detta land, oavsett var vi en gång föddes och av vilka skäl vi nu lever här".

Ser du inga problem med de rasistiska rötter och uttryck för rasism som kommit fram i SD?

”Nej, det gör jag inte. Själva grunden i allt mitt engagemang är den djupa övertygelsen om att varje människa är skapad till Guds avbild och har en inneboende värdighet och rätt till liv som är lika för alla människor. Jag är både stolt över och trygg med att SD är det enda politiska parti som har en tydligt formulerad nolltolerans mot rasism. Medlemmar som uttrycker sig rasistiskt eller diskriminerande åker ut ur partiet så snart de upptäcks." 

Hon menar att de andra övriga riksdagspartierna bär en betydligt större ideologisk och historisk börda av kommunistisk eller nationalsocialistisk karaktär och nämner i nutid det hon menar är en islamiskt färgad rasism och antisemitism i regeringspartierna.

Det finns de som menar att engagemang i SD inte är förenligt med en kristen övertygelse, vad säger du om det?

"Det är svårt att särskilja på vilket vis det skulle vara mer problematiskt att vara kristen i Sverigedemokraterna än i något annat politiskt parti. Om man som kristen kan vara med i de andra partierna, vilket jag anser att man kan, finns det heller ingenting som hindrar kristna från att engagera sig i SD." 

Mats Selander, nyvald ordförande för Kristna värdepartiet, ger en kort kommentar till beskedet att Sjögren lämnar partiet.

– Jag beklagar det. Jag önskar henne lycka till i sitt engagemang, men det känns så klart tråkigt.

Själva grunden i allt mitt engagemang är den djupa övertygelsen om att varje människa är skapad till Guds avbild.

FN:s falska anklagelser om vattenapartheid i Israel

Israelkommentar Den 23 september publicerade Kontoret för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter (OHCHR) en... torsdag 28/10 00:00

Gud har vida överträffat många av våra djärvaste drömmar.

Ledarkrönika Den här hösten firar vår församling ”Kungsporten 20 år”. Vi gör det vid två tillfällen. I söndags... torsdag 28/10 00:00

Träd fram kristna kvinnor i era partier

Efter andra världskriget motsatte sig Socialistpartiet i Frankrike att ge kvinnor rösträtt med... torsdag 28/10 00:00

Efter kritiken – domstol skärper regler om jäv

Barnmorskemålen. Det svenska barnmorskemålet är bara ett av flera fall som Europadomstolen haft på sitt bord där det... onsdag 27/10 11:28

Den som söker sig till korset har rätt att få möta frälsningens budskap.

Inför söndag För en tid sedan upplevde jag att Gud besökte den kyrka som jag var del av genom människor vars... torsdag 28/10 00:10

Brott mot spelreglerna måste få konsekvenser

Israelkrönika Rina Shnerb var 17 år gammal när hon den 23 augusti 2019 mördades på vägen till källan Ein Bubin i...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier