Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Kyrkoprofil avsäger sig tro och ångrar dejtingbok

Den tidigare pastorn och författaren till succéboken I kissed dating goodbye, Joshua Harris, ser sig inte längre som kristen. Det uppgav han en vecka efter att han och frun meddelat att de har separerat.

Nyheter · Publicerad 18:00, 3 aug 2019

Joshua Harris, tidigare pastor för megakyrkan Covenant Life Church, meddelade den 18 juli via Instagram att han och frun, Shannon, har separerat. Harris säger att de två förblir vänner och att de ”hoppas kunna skapa en generös och stöttande framtid för varandra och för våra tre fantastiska barn de kommande åren”.

En vecka senare släpper han nästa ”bomb”, där han skriver att han inte längre identifierar sig själv som kristen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...