Är någon bland er vis och förståndig, då skall han visa sina gärningar genom ett klokt och vänligt uppträdande.
Jakobsbrev 3:13

Världen idag

Kjell Larsson Foto: Arkiv

Kyrkoledare: Evangeliet berör fortfarande

Kjell Larsson, missionsföreståndare för Svenska Alliansmissionen, är en av flera samfundsledare som tagit del av rapporten om läget för frikyrkan i Sverige. Han är glad över tecken på att tron når fram till svensken.

Nyheter · Publicerad 06:52, 17 jun 2016

– Ett positivt intryck är att det försiktigt gåt åt rätt håll och att kurvan av minskning av frikyrkomedlemmar planat ut. Det innebär inte att vi inte ändå har ett oerhört allvarligt läge med utmaningar. Men att evangeliet i sin goda form får ingång hos människor och församlingar planteras, det är stärkande, säger Kjell Larsson.

Samtidigt noterar han att nedgången för frikyrkan fortsätter i det så kallade ”bibelbältet” i Småland, och i Örebro och Västernorrland.

– Inte minst för oss i Alliansmissionen innebär detta en fortsatt stor utmaning att presentera evangeliet och plantera församlingar.

Just församlingsplantering har man inom Alliansmissionen jobbat med medvetet under flera decennier.

– Det vi har med oss i vårt tänk är att vi stöttar upp församlingsplanteringar med förbön och resurser. Det vi behöver prata mer om är att församlingar av lite storlek själva måste bli moderförsamlingar, inte bara ”där borta” utan också i närheten.

Kjell Larsson menar också att man kan behöva börja tänka inte bara geografiskt utan också att göra församlingar tillgängliga utifrån kulturellt och etniskt perspektiv. Och han tycker att rapporten ger inspiration att satsa vidare.

– Vi ska räta på ryggen, det är inte kört, evangeliet berör och attraherar människor fortfarande. Vi behöver be Gud om nåden att presentera budskapet så att det framgår att det är angeläget för människor.

100-årig demokrati lider av allvarliga skavanker

Ledare En ny riksdag har öppnats och vi har påmints om att det är 100 år sedan den parlamentariska... lördag 18/9 00:10

Klimat i hetluften verkar inte hjälpa miljöpartier

Politik. Klimatfrågan lyfts ofta fram i medierapporteringen och är viktig för många väljare, men... söndag 19/9 12:00

Ryska valet inte spännande förrän efteråt: ”Riggat system”

Politik. En del vill inte ens se röstningen till Rysslands parlament som ett val, andra kallar det fars. Men... lördag 18/9 20:00

IMF-chefen anklagas för Kina-påtryckningar

Utredning. Världsbankens ledning pressade sin personal att skönmåla Kina när de skulle göra rankinglistan... lördag 18/9 16:00

Bevara mitt hjärta – därifrån utgår livet

Missionsglimten – Hallå? Hej, syster, hur mår du? Jag har saknat dig! Jag blir alltid så glad, uppmuntrad, fylld... lördag 18/9 00:00

Lyckligtvis är Gud inte som du och jag.

Ungkrönika lördag 18/9 00:00

Allt fler kommuner drar in stöd till religiösa aktörer

Kartläggning. Allt fler kommuner drar in bidrag till föreningar med religiös huvudman, oavsett om verksamheten... lördag 18/9 12:00

När två världsbilder kolliderar

Israelkrönika Jakten på de sex terrorister som rymde från Gilboafängelset i Israel förra veckan har fullständigt...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier