På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Kjell Larsson Foto: Arkiv

Kyrkoledare: Evangeliet berör fortfarande

Kjell Larsson, missionsföreståndare för Svenska Alliansmissionen, är en av flera samfundsledare som tagit del av rapporten om läget för frikyrkan i Sverige. Han är glad över tecken på att tron når fram till svensken.

Nyheter · Publicerad 06:52, 17 jun 2016

– Ett positivt intryck är att det försiktigt gåt åt rätt håll och att kurvan av minskning av frikyrkomedlemmar planat ut. Det innebär inte att vi inte ändå har ett oerhört allvarligt läge med utmaningar. Men att evangeliet i sin goda form får ingång hos människor och församlingar planteras, det är stärkande, säger Kjell Larsson.

Samtidigt noterar han att nedgången för frikyrkan fortsätter i det så kallade ”bibelbältet” i Småland, och i Örebro och Västernorrland.

– Inte minst för oss i Alliansmissionen innebär detta en fortsatt stor utmaning att presentera evangeliet och plantera församlingar.

Just församlingsplantering har man inom Alliansmissionen jobbat med medvetet under flera decennier.

– Det vi har med oss i vårt tänk är att vi stöttar upp församlingsplanteringar med förbön och resurser. Det vi behöver prata mer om är att församlingar av lite storlek själva måste bli moderförsamlingar, inte bara ”där borta” utan också i närheten.

Kjell Larsson menar också att man kan behöva börja tänka inte bara geografiskt utan också att göra församlingar tillgängliga utifrån kulturellt och etniskt perspektiv. Och han tycker att rapporten ger inspiration att satsa vidare.

– Vi ska räta på ryggen, det är inte kört, evangeliet berör och attraherar människor fortfarande. Vi behöver be Gud om nåden att presentera budskapet så att det framgår att det är angeläget för människor.

Antisemitismen Göran Persson bekämpade har ätit sig in i (S)

Ledare För femtio år sedan låg medlemsantalet i Malmö judiska församling stabilt över tvåtusen personer.... lördag 15/5 00:10

Kristna nordbor utvisades från Sibirien

Ryssland. Resan till kristna vänner i Sibirien slutade på ett chockartat sätt för tre kristna nordbor. Efter... lördag 15/5 09:00

300 på högskoleprov – max 8 i kyrkan

Ledare Förra lördagen, den 8 maj, skrev 35 000 personer högskoleprovet på 120 olika orter i landet. I... lördag 15/5 00:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier