Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Foto: Pavel Koubek/TT

Kyrklig profil erkänner sexköp

En man som varit aktiv i den frikyrkliga sfären har utretts av polisen för brott mot sexköpslagen och har nu erkänt sig skyldig, rapporterar Expressen.

– Jag har inga kommentarer om det, säger han till tidningen.

Nyheter · Publicerad 10:37, 4 jun 2020

I slutet av november förra året fattade polisen misstankar om att sexhandel kunde pågå i en lägenhet i Örebro kommun. Den kristne profilen kunde enligt Expressen bindas till sexhandeln och ska också efter flera förhör ha erkänt att han betalat en kvinna för sexuella tjänster.

– Polisen genomförde yttre och inre spaning och misstänkte att det pågick köp av sexuella tjänster, säger åklagare Anna-Sara Karlsson.

Mannens arbetsgivare ska enligt Dagen ha fått reda på uppgifterna under onsdagen och omedelbart agerat genom att avskeda honom.

– Det har inte gått lång tid, men vi har gått ut med information i våra grupper och berättat att personen har lösts från samtliga uppdrag med omedelbar verkan, säger arbetsgivaren till tidningen.

Enligt åklagarkammaren i Örebro fattades beslut om strafföreläggande den 29 maj. Om mannen godkänner föreläggandet ska han betala 50 dagsböter à 310 kronor, alltså 15 500 kronor, inom 30 dagar, skriver Expressen.

Skulle mannen inte godkänna föreläggandet eller låta bli att betala kan frågan hamna i domstol.

En öppen debatt kritiskt för vår framtid

Ledare I veckan publicerades ett uppmärksammat öppet brev i tidningen Harper Magazine. Brevet är... lördag 11/7 00:00

Sverige behöver en kristen ”68-rörelse”

Ledare Har du känt dig frustrerad över att dina barn i skolbänken drillas i idéer och värden som strider... torsdag 9/7 00:00

Gammalt jättekors funnet i Pakistan

Historia. I juni upptäcktes ett stort marmorkors i bergen i norra Pakistan. Det kan vara mer än tusen år... lördag 11/7 16:51

Att vara sänd är att inte underskatta rollen som ”god granne”.

Inför söndag Mark 3:7–19 Just den här söndagen, den 12 juli, avslutar vi Hönökonferensen med en... fredag 10/7 12:00

Kan en kristen bära vapen?

Mot väggen Kan en kristen med gott samvete bära vapen i egenskap av polis eller militär och när så behövs även...

Hans Sundberg – min bakgrund

John Wimber och Vineyard i Sverige (del 2/10). På Fjellstedtska skolan blev Hans andedöpt och började lära känna Andens liv. Han låter vuxendöpa...