Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Mikael Åström Foto: Svenska kyrkan Umeå

Kyrkan öppen för sörjande umeåbor

Ålidhemskyrkan i Umeå står nu öppen för att förmedla trygghet till alla de sörjande i och med söndagens flygkrasch utanför Umeå då nio personer miste livet.

Nyheter · Publicerad 11:59, 15 jul 2019

Det är många umeåbor som är drabbade av den tragiska flygkraschen som inträffade under söndagen. Ålidhemskyrkan fanns snabbt på plats ute på flygfältet efter kraschen och startade upp ett kriscenter för anhöriga och vittnen.

– Detta är den enskilt största olycka som hänt i Umeå på överskådlig tid, det är självklart många drabbade, säger Mikael Åström, operativ ledare i kyrkans stödgrupp i Umeå.

Tillsammans med polisen och kommunen arbetar de för att ta hand om de drabbade och sörjande. Ålidhemskyrkans lokaler står nu öppna dagtid för allmänheten.

– Hit kan människor komma och tända ett ljus, kramas, gråta och bara sitt och tänka, säger Mikael Åström.

– Det vi vill stå till tjänst med är att erbjuda människor trygghet, att vi får vara med mitt i det svåra och jobbiga och ogreppbara.

När Världen idag pratar med Mikael Åström under måndagen har han mycket att stå i. Det finns planer på att anordna en minnes- och ljusceremoni på måndagskvällen men det handlar mycket om minut för minut så här nära inpå flygkraschen. På frågan om hur händelsen påverkat staden är han fåordig.

– Jag kan inte svara på det i nuläget, det är så nytt, men klart att det påverkar hela stan, avslutar Mikael Åström.

Biblar undantas i handelskriget

USA Det pågår ett handelskrig mellan USA och Kina, vilket skapat oro också hos kristna aktörer. En stor del av USA:s, och hela världens, biblar och andra...

Rätt gensvar på globalism och nödtid

Gästledare Villkoren för människors liv på jorden håller på att förändras på ett kritiskt och avgörande sätt, som alla känner av utan att riktigt veta hur man...