Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

Kursändring: LO-förbund ska prata med Sverigedemokraterna

Ända sedan SD kom in i riksdagen 2010 har fackföreningsrörelsen LO hållit distans till partiet. Nu väljer Byggnads att bli det första LO-förbund med etablerad kontakt med SD:s företrädare i riksdagen.

– De är med och styr landet nu, säger Byggnads ordförande Johan Lindholm.

Nyheter · Publicerad 09:00, 11 okt 2022

Den fackliga organisationen LO är av tradition tätt sammanflätad med det socialdemokratiska partiet. Men nu, med S på väg bort från regeringsmakten i Rosenbad, ser nya dörrar ut att öppnas. Fackförbundet Byggnads avser, som första LO-förbund, att etablera kontakt med SD:s företrädare i riksdagen.

– De är med och styr landet nu. Jag kommer åka till riksdagen och driva mina medlemmars intressen, säger ordföranden Johan Lindholm till Expressen.

LO:s ordförande Susanna Gideonsson är själv inne på samma spår och vidhåller att det inte handlar om någon stor omsvängning från LO:s sida.

– Det är vår plikt att prata med alla som fattar politiska beslut så att de ska förstå hur deras beslut inverkar på våra medlemmar, säger Gideonsson till Dagens Nyheter.

Opinionsundersökningar har visat att många av LO:s medlemmar har bytt parti, från S till SD. Ändå har LO flera gånger varnat för att SD utgör ett hot mot löntagarna.

– Det gäller absolut i vissa frågor, men i andra frågor ligger de [SD] ganska nära vad vi vill, säger Susanna Gideonsson nu.

LO uppger att de avser trycka på den kommande regeringen om politik som motverkar ekonomisk nedgång.

– Prio ett för oss är att överleva de tider som är nu. Det behövs direkt stöd till dem som har det allra sämst, men det behövs också stöd till näringslivet för att rida ut den här krisen, säger Gideonsson till DN.

De är med och styr landet nu.

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Piensohos bibelstudier väcker sorg hos medlemmar i Filadelfia

Stockholm. Bibelstudierna ”Brännande frågor”, där Niklas Piensoho ifrågasatt den klassiska kristna synen på... torsdag 30/3 10:12

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00