Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

Kungsbacka pingst släpper lovsångsskiva – från veranda

I dag släpper Pingstkyrkan Kungsbacka ett album med fem lovsånger, inspelade i somras på en veranda under stark Gudsnärvaro.

Nyheter · Publicerad 09:00, 1 nov 2020

I somras samlades medlemmar från Pingstkyrkan Kungsbacka på en veranda för att spela in flera gudstjänster med lovsång, predikan och vittnesbörd, som sedan sändes på Youtube. När sändningarna fick bra respons både lokalt och ute i landet kom idén upp om att göra även en skivinspelning av det. 

– Det här konstiga året har ju tvingat alla församlingar att vara kreativa. Även om vi inte önskat oss allt det som hänt det här året så kan det komma något gott ur det också, menar Robin Eklind, pastor i församlingen. 

Sångerna är inspelade direkt där på verandan i samband med gudstjänstinspelningen. 

– Det är verkligen inspelat från en gudstjänstsituation där vi var i bön och lovsång, och den känslan finns med på skivan. Gudsnärvaron var så stark och påtaglig, det blev något väldigt fint, säger Robin Eklind. 

Producenten Joakim Sandström, som själv är medlem i församlingen, tog sig an sångerna och mixade dem till ep:n. 

– Det känns värdefullt att göra församlingens lovsång tillgänglig på ett smidigt sätt, det är en väldig möjlighet att kunna ge detta till medlemmarna, säger Robin Eklind, som dock hoppas att sångerna ska sprida sig även långt utanför Kungsbacka. 

– Det hade varit jättekul om det får bli till välsignelse för fler än så, det vore en bonus. Det är också jättekul om det här kan bli en inspiration till fler församlingar att våga vara kreativa och testa nya saker. 

De fem sångerna på ep:n är sådana som församlingen själva sjunger på sina gudstjänster, som Bethel Musics ”Goodness of God” och Josefina Gnistes ”Jag vet vilka tankar”. 

– Vi är en lovsjungande församling, lovsången är en viktig del av vårt gudstjänstliv och vilka vi är, säger Robin Eklind.

Ep:n Live från verandan släpps i dag söndag, den 1 november.

Vi är en lovsjungande församling, lovsången är en viktig del av vårt gudstjänstliv och vilka vi är.

Ekumenisk bönevecka för kristen enhet

Bön. Den årliga böneveckan för kristen enhet genomförs den 18-25 januari i mer än 120 länder. Även om vi... fredag 15/1 20:00

Joggande judinna mördad – ett offer för tystnadskultur

Israelkommentar Den 20 december 2020 är israeliska sexbarnsmamman Esther Horgan ute på sin vanliga joggingrunda.... torsdag 14/1 00:00