"Det mest osmakliga jag har sett Aftonbladet publicera", skriver pingstpastorn Christian Mölk på sin Facebooksida.
Teckningen i Aftonbladet, gjord av Pontus Lundkvist, föreställer en man med ett kors ritat på hakan och med en pratbubbla där det står:
"Kampanjen går ut på att man ska lägga upp bilder där man i solidaritet med förföljda kristna har ritat ett kors på sin haka, men det är som att folk VILL missförstå. #mitthakkors"
"Aftonbladet hånar alltså #mittkors, en kampanj som går ut på att solidarisera sig med kristna som förföljs och mördas. Som om inte det vore nog så kopplar de samman stöd för kristna med nazism", skriver Christian Mölk, som tycker att tidningen istället borde "ta till sig det faktum att kristna är världens mest förföljda religiösa grupp".
Journalisten och grundaren av A demand for action, Nuri Kino, skriver till Aftonbladet Kultur på twitter:
"Jag kanske är korkad. Varför gör ni er roliga över att man vill solidarisera med offer för folkmord."
"#aftonbladet saknar respekt för hakkorsets offer och f dem som blir martyrer för korset", skriver teologen Anders Gerdmar på twitter.
"2016, året då kultursidan på Sveriges största tidning lanserar hashtaggen #mitthakkors. Smakfullt", skriver Fredrik Malm, riksdagsledamot för Liberalerna, ironiskt på Twitter.
Men Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg viftar bort kritiken. Hon sprider teckningen på twitter och använder själv hashtaggen "#mitthakkors". I en krönika menar hon att reaktionerna var "förutsägbara" och att hon tycker att det tyder på att satiren är bra.
"Ni som tycker att vi gått över gränsen, säg som det är. Ni tycker det är roligt och viktigt att man driver med sådana som ni stör er på, men satir i dess egen rätt gillar ni inte", skriver hon och meddelar att någon ursäkt inte kommer att komma.
I stället utlovar hon mer av samma.
Karin Olsson, kulturchef på Expressen, skriver i en text att hon tycker att teckningen var både rolig och smaklös.
"Satiren i dess råaste form går ju just ut på att bryta värderingsöverenskommelser", anser hon.
Annika Borg, präst och en av initiativtagarna till Facebookgruppen Mitt kors, som i skrivande stund har nära 10 000 medlemmar, kallar publiceringen av satirteckningen "fullständig kortslutning" och menar att man trivialiserar Förintelsen.
– Jag trodde att vi hade någon slags överenskommelse i samhället att hakkorset, det använder vi inte. Att vi inte vill ha en hashtagg med "mitt hakkors" florerande på twitter. Det här är ett värderingshaveri, säger hon och skriver på Facebook:
"Jag har bara ett ord för detta: Vidrigt. All världens vidrighet ligger samlade i den hatsymbol de nu vill associera med oss och med korset."