Men vi har vårt medborgarskap i himlen, och därifrån väntar vi Herren Jesus Kristus som Frälsare.
Filipperbrevet 3:20

Världen idag

Den katolske prästen Thomas Idergard påminner om att Argentinas tidigare ledande abortförespråkare själv avled av en hemabort härom året. Foto: Arkiv

Kritiker varnar för allvarliga följder om hemabort införs

De allra flesta aborterna i Sverige sker tidigt i graviditeten, och genom medicinsk abort med abortpiller. Nu när hela aborten på sikt ska kunna göras i hemmet lyfter kritikerna fram riskerna med medicinska aborter.

Nyheter · Publicerad 06:50, 5 maj 2022

Den katolske prästen Thomas Idergard påminner om den argentinska kvinna som för ett drygt år sedan avled i samband med en medicinsk abort.

”Att Argentinas tidigare ledande abortförespråkare själv bara häromåret avled av en ’hemabort’ verkar heller ingen känna till/komma ihåg, som ett tecken på riskerna med metoden”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

Han refererar till 23-åriga María del Valle González López, i provinsen Mendoza i Argentina, som i april förra året avled av blodförgiftning, i sviterna av en medicinsk abort.

Bara några månader dessförinnan hade Argentina infört fri abort till och med 14:e veckan. Ett av de partier som tryckt på för förändringen var Union Civica Radical, som María del Valle González López engagerat sig i.

Enligt internettidningen Infobae, som talat med den unga kvinnans familj, hade hon varken behövt lämna ett blodprov eller genomgå ett ultraljud inför aborten – vilket heller inte krävs för en hem­abort i Argentina. Medicinerna hämtades ut av hennes pojkvän.

Organisationen Människovärde kommenterade omröstningen i den svenska riksdagen genom att hänvisa till en brittisk kvinna som pressats av sin pojkvän och sina vänner att genomgå en medicinsk abort. Den 20-åriga Natalias berättar om sin abort på i en inlägg på Youtube.

Bland annat säger hon att hon fick så stark ångest att hon väntade i tre veckor med att ta de piller hon fick med sig hem.

När hon väl gjort aborten var hon troligen över vecka 10, vilket är gränsen för medicinsk abort i hemmet i Storbritannien. Något ultraljud gjordes aldrig.

Kristendomsfientlig present från SVT till Socialdemokraterna

Ledare Socialdemokraterna kan via LO och sitt eget Kombilotteri pumpa in stora pengar i valrörelsen. Nu... lördag 20/8 00:10

Makten över elhandeln glider bort från nationen

Ledare Magdalena Andersson inledde en partiledardebatt häromkvällen med något så ovanligt som beröm till... fredag 19/8 00:10

Vi ska gå omkring och dofta Kristus

Denna söndag luktar det Skutskär över hela Sverige, och speciellt på vissa delar av... lördag 20/8 00:00

Fem partier beredda att runda lagen om partibidrag

Granskning. Fem av riksdagens åtta partier är beredda att på olika sätt kringgå lagen om partifinansiering... fredag 19/8 15:00

Ebba Busch försvarade samvetsfrihet inom vården

Ledare I Aftonbladet TV:s partiledardebatt i onsdags angrep återigen Annie Lööf (C) – som för fyra år... fredag 19/8 00:00

Sjöng i anden under fredagsbönen i moskén

Missionsglimten Douzhan arbetar bland muslimer i ett land i Centralasien. Han brinner för att se hela området bli... fredag 19/8 00:00

Senaste nytt

    Terrordåd är inte hjältedåd

    Israelkommentar I lördags kväll besköts väntande vid en busshållplats i närheten av Västra muren i Jerusalem. Två...

    Vi ska gå omkring och dofta Kristus

    Denna söndag luktar det Skutskär över hela Sverige, och speciellt på vissa delar av...
    Följ Världen idag i sociala medier