Vår nöd, som är kortvarig och väger lätt, bereder åt oss en väldig och överväldigande härlighet som väger tungt och varar för evigt.
2 Korintierbrevet 4:17

Världen idag

Kristna värdepartiets rekordstora tillväxt fortsätter

Det rekordstora inflödet av nya medlemmar i Kristna värdepartiet (KVp), som började efter KD-ledaren Ebba Buschs utspel om ett ”abortkontrakt”, har fortsatt under sommaren.

– Vi har verkligen vind i seglen nu, säger partiledaren Mats Selander.

Nyheter · Publicerad 12:00, 18 aug 2022

Det var i slutet av juni som Kristdemokraternas ledare Ebba Busch presenterade vad hon kallade ett abortkontrakt, som skulle syfta till att samla politikers försäkranden om att de kommer att strida för den nuvarande aborträttens bevarande, något som exempelvis går att se på Aftonbladets Youtube-kanal.

–  Vi kristdemokrater kommer att försvara Sveriges abortlag, sade hon bland annat.

Ett par veckor senare kunde Världen idag berätta att Kristna värdepartiet, som är ett människo­värdes­baserat och öppet abortkritiskt parti, sett en ovanligt stor ökning av antalet medlemmar, på cirka 20 procent, efter uttalandet.

När tidningen nu träffar KVp:s ordförande Mats Selander, under partiets pågående valturné i Småland, visar det sig att medlemstillströmningen sedan har fortsatt ytterligare, och nu ligger på över 50 procent på bara en och en halv månad.

– Vi har ökat på ett sätt som aldrig skett tidigare, från 220 till 350 medlemmar. Nu ökar möjligheterna för oss att organisera oss på olika platser. Det är ju otroligt uppmuntrande för oss i partiet, säger Mats Selander.

Han berättar också att de hittills fått god respons på sin valturné, där de dels stått en dag i öländska Borgholm, dels två dagar i småländska Aneby, och ska besöka ytterligare ett par kommuner i Småland.

Medan Mats Selander beskriver Aneby som partiets ”spjutspetskommun”, tycker han också att de mötte förvånansvärt mycket stöd och intresse i Borgholm, med alla dess turister från olika platser i Sverige.

– Jag träffade en man, han var inte religiös eller kristen men han tittade i vår broschyr och sade: ”Jag håller med om allting och jag fattar inte vart Sverige är på väg”, återger partiledaren.

Många vet dock fortfarande inte ens om att partiet finns, eller så har de missuppfattat vad partiet står för, menar Mats Selander.

– En är att vi skulle ta våra kristna värderingar och på ett totalitärt sätt pracka på den moralen på alla människor, och så är det ju inte. I relation till de flesta riksdagspartier så är vi mer frihetliga, säger han.

Varför ska man rösta på Kristna värdepartiet i riksdagsvalet då, om man tänker på hur utsiktslöst det verkar att ni kommer in i riksdagen?

– Om man tror på sina värderingar, så tycker jag faktiskt man ska stå för det. Sedan måste vi bli så pass stora att man inte kan ignorera oss längre, och ifrån det så går det att fortsätta växa, säger Kristna värdepartiets ledare.

Vi har ökat på ett sätt som aldrig skett tidigare, från 220 till 350 medlemmar. Nu ökar möjligheterna för oss att organisera oss på olika platser.

Både möjligheter och faror med ett mediedominerat samhälle

Ledare Drottning Elizabeth II symboliserar på flera områden de stora förändringar som skett i västvärlden... lördag 24/9 00:10

Putin trappar upp sitt krig – hur ska vi som kristna tänka?

Ledare I helgen har Vladimir Putin annonserat ”folkomröstningar” i de ockuperade regionerna Luhansk,... fredag 23/9 00:10

Om kristenheten och valresultatet

Ledarkrönika Sverige är i process att få en ny regering. Sådana lägen, när fasta strukturer luckras upp, fogas... torsdag 22/9 00:10

Klimatkamp utan Gud kan skada både samhälle och miljö

Ledare Tolv klimataktivister limmar fast sig själva på E4:an med trafikkaos och livsfara för människor som... torsdag 22/9 00:10

Hemliga dokument får granskas i Trump-utredning

USA. USA:s justitiedepartement får återigen tillåtelse att granska de hemliga dokument som beslagtogs... söndag 25/9 07:00

Därför backar Kyrkornas världsråd i Israelkritiken

Israelkommentar I efterdyningarna av det svenska riksdagsvalet har det noterats att de unga väljarna skiljer sig...
Följ Världen idag i sociala medier