Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Kristna värdepartiets rekordstora tillväxt fortsätter

Det rekordstora inflödet av nya medlemmar i Kristna värdepartiet (KVp), som började efter KD-ledaren Ebba Buschs utspel om ett ”abortkontrakt”, har fortsatt under sommaren.

– Vi har verkligen vind i seglen nu, säger partiledaren Mats Selander.

Nyheter · Publicerad 12:00, 18 aug 2022

Det var i slutet av juni som Kristdemokraternas ledare Ebba Busch presenterade vad hon kallade ett abortkontrakt, som skulle syfta till att samla politikers försäkranden om att de kommer att strida för den nuvarande aborträttens bevarande, något som exempelvis går att se på Aftonbladets Youtube-kanal.

–  Vi kristdemokrater kommer att försvara Sveriges abortlag, sade hon bland annat.

Ett par veckor senare kunde Världen idag berätta att Kristna värdepartiet, som är ett människo­värdes­baserat och öppet abortkritiskt parti, sett en ovanligt stor ökning av antalet medlemmar, på cirka 20 procent, efter uttalandet.

När tidningen nu träffar KVp:s ordförande Mats Selander, under partiets pågående valturné i Småland, visar det sig att medlemstillströmningen sedan har fortsatt ytterligare, och nu ligger på över 50 procent på bara en och en halv månad.

– Vi har ökat på ett sätt som aldrig skett tidigare, från 220 till 350 medlemmar. Nu ökar möjligheterna för oss att organisera oss på olika platser. Det är ju otroligt uppmuntrande för oss i partiet, säger Mats Selander.

Han berättar också att de hittills fått god respons på sin valturné, där de dels stått en dag i öländska Borgholm, dels två dagar i småländska Aneby, och ska besöka ytterligare ett par kommuner i Småland.

Medan Mats Selander beskriver Aneby som partiets ”spjutspetskommun”, tycker han också att de mötte förvånansvärt mycket stöd och intresse i Borgholm, med alla dess turister från olika platser i Sverige.

– Jag träffade en man, han var inte religiös eller kristen men han tittade i vår broschyr och sade: ”Jag håller med om allting och jag fattar inte vart Sverige är på väg”, återger partiledaren.

Många vet dock fortfarande inte ens om att partiet finns, eller så har de missuppfattat vad partiet står för, menar Mats Selander.

– En är att vi skulle ta våra kristna värderingar och på ett totalitärt sätt pracka på den moralen på alla människor, och så är det ju inte. I relation till de flesta riksdagspartier så är vi mer frihetliga, säger han.

Varför ska man rösta på Kristna värdepartiet i riksdagsvalet då, om man tänker på hur utsiktslöst det verkar att ni kommer in i riksdagen?

– Om man tror på sina värderingar, så tycker jag faktiskt man ska stå för det. Sedan måste vi bli så pass stora att man inte kan ignorera oss längre, och ifrån det så går det att fortsätta växa, säger Kristna värdepartiets ledare.

Vi har ökat på ett sätt som aldrig skett tidigare, från 220 till 350 medlemmar. Nu ökar möjligheterna för oss att organisera oss på olika platser.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10