Det är Herrens nåd att det inte är ute med oss, att det inte är slut med hans barmhärtighet. Den är ny varje morgon, stor är din trofasthet.
Klagovisorna 3:22-23

Världen idag

Kristna lyftes fram på scen under valvakor

Flera bekännande kristna stod i blickfånget under SVT:s valvaka, både hos Moderaterna och Sverigedemokraterna. Ulf Kristerssons fru och dotter bar kors och Jimmie Åkesson tog fram Julia Kronlid på scenen först av alla.

Nyheter · Publicerad 07:00, 13 sep 2022

Under SVT:s valvaka natten mot måndagen visades inslag från de olika partiernas valvakor. Hos både Moderaterna och Sverigedemokraterna lyftes bekännande kristna fram på scenen.

Strax bakom Moderaternas partiledare Ulf Kristersson stod Elisabeth Svantesson, partiets ekonomiskpolitiska talesperson och vice partiledare. Hon är dotter till missionspastorn Alvar Lundin och uppväxt inom Missionsförbundet. Hon har tidigare varit medlem i Livets Ord och Kristet Center Örebro, men är i dag aktiv inom Svenska kyrkan.

Svantesson har tidigare varit aktiv i prolife-organisationen Ja till livet; i dag står hon dock bakom svensk abortlagstiftning. Hon har också varit ordförande för Vänskapsförbundet Sverige-Israel åren 2012–13.

Intill Ulf Kristersson stod även hans fru Birgitta Ed med ett stort guldkors runt halsen, jämte parets dotter Signe Ed Kristersson, också hon med ett guldkors runt halsen.

Birgitta Ed utbildar sig sedan 2018 till präst inom Svenska kyrkan.

Under SD:s valvaka tog Jimmie Åkesson först av alla upp partiets andre vice ordförande, Julia Kronlid, på scenen. Hon är bekännande kristen och har sagt att Jesus är en av hennes politiska förebilder. Kronlid har varit ledamot av kyrkomötet och har haft nationellt ansvar för partiets kyrkopolitik.

Kronlid har tidigare även debatterat och motionerat för samvetsfrihet för vårdpersonal liksom för att sänka gränsen för abort. I dessa frågor har SD sedan svängt och ställt sig bakom dagens gränser.

Franska styrkor lämnar Niger

Niger. Frankrike drar tillbaka sina styrkor från Niger. Även ambassadören kallas hem från landet, som... måndag 25/9 22:00

Lång process väntar för att laga avklippta E6:an: ”En pulsåder”

Olycka. Den avklippta E6:an är en ”pulsåder som gått av”, enligt Stenungsunds kommun. Att reparera vägen... måndag 25/9 19:00

Belgisk kvinna kvävdes med kudde under dödshjälp

Belgien. En belgisk kvinna som begärt dödshjälp kvävdes till döds med en kudde när den dödliga dosen... måndag 25/9 16:00