Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Pastor Oyeleke och några församlingsmedlemmar var på väg med förnödenheter till behövande när de tros ha blivit kidnappade av Boko Haram-terrorister. Bilden är från en propagandavideo från 2014. Foto: STR/AP/TT

Kristna kidnappade i Nigeria – var på väg att hjälpa fattiga

En pastor, en hjälparbetare och flera kyrkomedlemmar uppges ha blivit kidnappade av, vad som tros vara, Boko Haram i Nigera. Nyligen ska 25 kristna ha dödats i en dörr till dörr-attack i en närliggande region.

Nyheter · Publicerad 14:00, 12 maj 2019

Världen idag har vid flera tillfällen rapporterat om våldsamma attacker mot kristna i Nigeria. Nu har landets troende drabbats igen.

Oyeleke, pastor vid Living Faith Church, ska tillsammans med kristna hjälparbetare och några församlingsmedlemmar ha varit på väg med förnödenheter och evangelium till fördrivna personer i Nigerias nordöstra region Borno då de kidnappades av vad som tros vara Boko Haram-terrorister. Det var på vägen mellan Maiduguri och Chibok – känt för kidnappningen av 276 skolflickor 2014 – som det kristna sällskapet överrumplades av terroristerna, skriver Christian Post. En av de kidnappade ska vara en ung man som var aktiv i ett statligt ungdomsförbund som hjälper till att utveckla landet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.