Att vörda Herren är början till vishet, att känna den Helige är förstånd.
Ordspråksboken 9:10

Världen idag

Terrororganisationen Boko Haram sätter skräck i många människor i Nigeria. Foto: STR/AP/TT

Kristna hjälparbetare avrättade av Boko Haram

Två kristna hjälparbetare ska ha blivit avrättade av terroristorganisationen Boko Haram i Nigeria. De två unga männen ska ha rest till området Maiduguri för att hjälpa människor som fördrivits på grund av islamistiskt våld. Samtidigt uppges fem andra kristna hjälparbetare vara kidnappade av organisationen.

Nyheter · Publicerad 08:00, 9 okt 2019

Lawrence Duna Dacighir och Godfrey Ali Shikagham, från kyrkan Church of Christ in Nations, ska ha rest till Maiduguri för att hjälpa till att bygga skydd till människor som fördrivits på grund av islamistiskt, extremistiskt våld. En video, som ska ha släppts av terrororganisationen Boko Haram, uppges nu visa att de två unga männen tvingats böja knä och därefter blivit skjutna till döds av terroristerna.

– Lawrence och Godfrey lämnade Abuja till förmån för Maiduguri för att hitta möjligheter att använda sina gåvor för att förbättra mänskligheten, och fick betala med sina liv, säger John Pofi, pastor i männens församling, enligt Morning Star News.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Carola får en egen tv-serie

Julfirande. På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från... torsdag 17/10 15:45

Högtiderna ger chans att utforska vårt ursprung

Israelkommentar Analys. De flesta av oss är ganska ovetande om högtiderna som pågår i Israel i dagarna. Man kan prata med allt­ifrån pastorer och teologistuderande till... onsdag 16/10 00:00