Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Kristna bönder bjuder in till konferens – manar till lugn

Vikten av att hålla sig till Guds ord, att leva nära Herren och att inte vara rädd. Det är temat för Kristna bönders konferens som inleds på torsdagen.

Nyheter · Publicerad 09:00, 16 mar 2022

Syftet med konferensen, som i år hålls på Gärdebygården i Rättvik, är att kalla samman bönderna för att undervisa dem om Guds ord och att vi inte ska frukta under orostider. Det berättar Herbert Nyman, ordförande för Kristna bönder. 

– När allting annat faller står Guds ord, säger Nyman och framhåller att Bibeln förutsett att det ska komma oroliga tider.

Han framhåller att denna mörka tid samtidigt är Guds tid, att Gud vill nå människor även i svåra tider. 

– För att då kunna förkunna vägen behöver man hålla fast vid Guds ord, säger han.

På talarlistan för helgens konferens finns Anders Gerdmar, teolog och rektor för Skandinavisk teologisk högskola, Thomas Nordberg pastor i Svedjeholmskyrkan i Örnsköldsvik, Sven-Erik Johansson, biståndsarbetare, teamet i Kristna bönder teamet samt Laila Linden som leder lovsång. 

Den som inte har möjlighet att vara med på plats under konferensdagarna kommer att kunna ta del av undervisningen i efterhand på Kristna bönders hemsida.

När allting annat faller står Guds ord.

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00