Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, för de ska bli mättade.
Matteusevangeliet 5:6

Världen idag

Kristna ber och lovsjunger innan ny HD-domare utses

Den amerikanske lovsångaren Sean Feucht vittnar om gudomlig timing inför söndagens bön- och lovsångssamling vid National Mall i Washington. Det har nämligen bestämts att senatens slutliga omröstning om president Trumps kandidat till Högsta domstolen, Amy Coney Barrett, kommer att hållas dagen efter eventet.

Nyheter · Publicerad 13:00, 24 okt 2020

Lovsångsledaren Sean Feucht fortsätter sin resa genom USA. Världen idag har tidigare rapporterat om hur han samlar tusentals människor i stad efter stad, genom väckelsekampanjen Let Us Worship.

På söndag, den 25 oktober, når eventet National Mall i Washington DC, något som är planerat sedan länge. Och nu står det klart att senatens slutliga omröstning om nomineringen av den abortkritiska domaren Amy Coney Barrett till USA:s högsta domstol kommer att hållas dagen efter.

”Gud har verkligen bestämt den här dagen. Hans hand är över alltihop”, skriver Sean Feucht på Facebook.

Barrett har nominerats av president Trump och många kristna hoppas att domslutet Roe mot Wade, som gör att delstater har svårt att införa restriktiva abortlagar, ska upphävas om hon utses.

På torsdagen stod det klart att justitieutskottet i den amerikanska senaten godkänner Amy Coney Barrett som ny HD-domare. Måndagens omröstning i plenum av senaten, där Repulikanerna har majoritet, blir alltså avgörande.

Enligt Sean Feucht är omröstningen även avgörande för nästa generation amerikaner.

”Men Gud är domare över alla. Var med oss när vi ropar till honom om nåd och rättfärdighet över vår nation”, skriver han.

Sammankomsten livesänds på Youtube och Feucht uppger att flera kända ledare kommer att delta. Man kommer även att fira nattvard.

Innan lovsångsmanifestationen startar hålls en särskild bönesamling på trappan till Högsta domstolen.

I ett annat Facebookinlägg berättar Feucht att han och hans familj har utsatts för flera dödshot och att det förvärrats efter kritiska tidningsskriverier om att han samlar så många människor under pandemin.

I en livevideo förklarar lovsångsledaren att han drabbats av mer motstånd och bakslag än någonsin tidigare. Det har kommit från vänner, från ledare och det har, enligt honom, varit oväntat.

– Den enorma omfattningen av motståndet mot det som kommer att hända denna söndag är olikt allt jag någonsin ställts inför. Kom ihåg att jag har varit i Nordkorea, jag var i Afghanistan direkt efter den 11 september, jag var i Irak under IS härjningar – i en skottsäker väst med min gitarr. Vi har gjort några ganska dramatiska saker, men det här har varit en tid utan motstycke, säger han.

– Anledningen till att jag delar detta är att jag vill att ni ska veta att genombrott är på väg. Det är därför helvetets trupper rasar, för att Gud är på väg att göra något vi aldrig någonsin sett.

Ett folk som bejakar kallelsen att både synas och höras.

Ledarkrönika ”Vi för vår del kan inte hålla tyst med vad vi har sett och hört” (Apg 4:20). De här orden – Petrus... torsdag 26/11 00:00

Nu inleds rättegång för upploppet i Malmö

Brott. Busskurer krossades, lyktstolpar vältes och polisfordon utsattes för skadegörelse. Sex personer har... fredag 27/11 11:00

Vi kan vara stolta över dem som gått före oss i tron.

Inför söndag Ps 24 ”Gör porten hög, gör dörren bred …” Så sjunger vi i adventspsalmen 107 i svenska psamboken.... fredag 27/11 00:00

Många tror att problemet fortfarande stavas Israel

Israelkrönika I lördags lade den i nuläget mest kände sångaren i Egypten, Mohamed Ramadan, ut en bild på...