Men jag vet att min återlösare lever, att han till sist ska träda fram över stoftet.
Job 19:25

Världen idag

Kristna ber och lovsjunger innan ny HD-domare utses

Den amerikanske lovsångaren Sean Feucht vittnar om gudomlig timing inför söndagens bön- och lovsångssamling vid National Mall i Washington. Det har nämligen bestämts att senatens slutliga omröstning om president Trumps kandidat till Högsta domstolen, Amy Coney Barrett, kommer att hållas dagen efter eventet.

Nyheter · Publicerad 13:00, 24 okt 2020

Lovsångsledaren Sean Feucht fortsätter sin resa genom USA. Världen idag har tidigare rapporterat om hur han samlar tusentals människor i stad efter stad, genom väckelsekampanjen Let Us Worship.

På söndag, den 25 oktober, når eventet National Mall i Washington DC, något som är planerat sedan länge. Och nu står det klart att senatens slutliga omröstning om nomineringen av den abortkritiska domaren Amy Coney Barrett till USA:s högsta domstol kommer att hållas dagen efter.

”Gud har verkligen bestämt den här dagen. Hans hand är över alltihop”, skriver Sean Feucht på Facebook.

Barrett har nominerats av president Trump och många kristna hoppas att domslutet Roe mot Wade, som gör att delstater har svårt att införa restriktiva abortlagar, ska upphävas om hon utses.

På torsdagen stod det klart att justitieutskottet i den amerikanska senaten godkänner Amy Coney Barrett som ny HD-domare. Måndagens omröstning i plenum av senaten, där Repulikanerna har majoritet, blir alltså avgörande.

Enligt Sean Feucht är omröstningen även avgörande för nästa generation amerikaner.

”Men Gud är domare över alla. Var med oss när vi ropar till honom om nåd och rättfärdighet över vår nation”, skriver han.

Sammankomsten livesänds på Youtube och Feucht uppger att flera kända ledare kommer att delta. Man kommer även att fira nattvard.

Innan lovsångsmanifestationen startar hålls en särskild bönesamling på trappan till Högsta domstolen.

I ett annat Facebookinlägg berättar Feucht att han och hans familj har utsatts för flera dödshot och att det förvärrats efter kritiska tidningsskriverier om att han samlar så många människor under pandemin.

I en livevideo förklarar lovsångsledaren att han drabbats av mer motstånd och bakslag än någonsin tidigare. Det har kommit från vänner, från ledare och det har, enligt honom, varit oväntat.

– Den enorma omfattningen av motståndet mot det som kommer att hända denna söndag är olikt allt jag någonsin ställts inför. Kom ihåg att jag har varit i Nordkorea, jag var i Afghanistan direkt efter den 11 september, jag var i Irak under IS härjningar – i en skottsäker väst med min gitarr. Vi har gjort några ganska dramatiska saker, men det här har varit en tid utan motstycke, säger han.

– Anledningen till att jag delar detta är att jag vill att ni ska veta att genombrott är på väg. Det är därför helvetets trupper rasar, för att Gud är på väg att göra något vi aldrig någonsin sett.

Mer förskola kan inte lösa språkproblemen

Ledare Det finns i Sverige cirka 520 000 barn i förskoleåldern, alltså mellan 1 och 5 år. Av dessa är alla... lördag 5/12 00:00

Regeringskris nära i Israel – ytterligare ett val kan vänta

Tvist. Framtiden ser alltmer oviss ut för Israels bräckliga regeringsbygge. Premiärminister Benjamin... lördag 5/12 07:00

Låt judar och araber få samarbeta!

Israelkrönika Han heter Mansour Abbas och sitter i Knesset, det israeliska parlamentet, för det arabiska partiet...