Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

Kristna bad för sökare på nyandlig mässa

Mitt ibland mediala vägledare, tarotkort och kristaller var flera kristna kyrkor på plats under helgens Harmoni Expo i Solnahallen. Pionjärpastorn Josefin Lennartsson var en av de som erbjöd förbön i Jesu namn. – Vi fick uppleva att människor verkligen blev berörda, säger hon.

Nyheter · Publicerad 16:48, 1 nov 2019

Den nyandliga alternativmässan Harmoni Expo arrangeras två gånger per år och lockar många andligt sökande människor. Flera kristna aktörer har också varit med som utställare genom åren. I år deltog Josefin Lennartsson för första gången som en av förebedjarna i Uppsalaförsamlingen Mosaiks monter.

– Vi fick uppmuntra och bekräfta människors längtan genom bilder och tilltal från Gud. Själv fick jag be för ett tiotal personer och alla fick smaka på kärleken från Jesus på olika sätt. Några kände en stark värme i hela kroppen, säger hon och fortsätter:

– Det är egentligen inte konstigare än när vi ber för människor under våra möten i kyrkan.

Under mässan delade församlingen ut häften med bibelord och erbjöd uppföljning för de som ville ha det.

– Ambitionen är att betjäna människor, sedan får vi lita på att Gud tar hand om resan. Många är väldigt långt bort från kyrkan och Jesus, säger Lennartsson.

Hon berättar att flera ”stammisar” kommer tillbaka till kyrkans monter varje år. En av dessa var mannen som var på mässan för tredje gången, men som det här året inte var intresserad av några andra montrar. Han hade känt att han skulle söka Jesus.

– Han är på en resa. En annan person spände ögonen i mig och sa: ”Det händer saker när ni ber.”

Josefin Lennartsson blev själv välsignad av att se människor som aldrig varit i kontakt med kristen tro bli så berörda av Gud.

– Det är tydligt att det är något speciellt med Jesus. Man kan bli hemmablind som kristen, konstaterar hon.

Flera av utställarna på Harmoni Expo kommer från bygden där hon arbetar som pionjärpastor för två små frikyrkoförsamlingar i Gnestaortens krets. Det är Ådalskyrkan i Gnesta och Mölnbo missionskyrka som gjort en nystart, där sammanlagt 15 personer försöker forma en ny kristen gemenskap.

Så småningom hoppas hon att den nystartade kristna gemenskapen i Gnestaorten kan delta med en egen monter på alternativmässan.

Vi fick uppmuntra och bekräfta människors längtan genom bilder och tilltal från Gud.

Regeringen för krig mot familjernas valfrihet

Ledare Det vore fel att säga att barnomsorgen står i centrum av den politiska debatten. Om något är det... tisdag 20/10 00:00

Bön om skräddarens visdom

Böneskolan Det finns en risk att fatta för snabba beslut i frågor som får stora konsekvenser utan att först ha... tisdag 20/10 00:00

Cecilie Fassotte: ”En spännande resa”

Norska kyrkan. – Det är otroligt fint att gå den här vägen som par, säger Cecilie Fassotte, 44 år. Hon upplever...

Smittspridning tvingade fram en andra nedstängning i Israel

Israelkommentar Coronapandemin har verkligen vänt upp och ner på världen, inte minst i Israel. I dag är...