Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Kristet äldreboende angreps av terrorister

16 personer dödades vid ett attentat mot ett kristet äldreboende i Jemen på fredagen. En nunna överlevde genom att gömma sig i ett kylskåp.

Nyheter · Publicerad 14:48, 6 mar 2016

Äldreboendet ligger i hamnstaden Aden, enligt lokala myndigheter. Bland de döda uppges finnas fyra nunnor, två ur personalen, åtta boende och en vakt. De fyra gärningsmännen ska först ha sagt till vakten att de skulle besöka sin mor, innan de stormade boendet och öppnade eld med automatvapen. Efter attacken flydde de från platsen. Deras motiv är oklart, enligt myndigheterna.

De fyra nunnorna ska ha tillhört ordern ”Missionaries of Charity, grundad av Moder Teresa, uppger Religious news service (RNS). Två av nunnorna var från Rwanda, en från Indien och en från Kenya.

En överlevande nunna säger till nyhetsbyrån AP att hon, efter att hört vakter skrika ”spring, spring”, gömt sig i ett kylskåp i ett förrådsutrymme på äldreboendet. Hon undsattes sedan av lokalbefolkning.

Bland de dödade fanns även sex etiopier och ett antal jemeniter, däribland en kock och flera vakter. Det är oklart om någon av 80 äldre och handikappade som bor på hemmet skadades.

Den jemenitiska regeringen har utsett Aden till Jemens tillfälliga huvudstad då Sanaa hållits av Huthirebellerna och deras allierade sedan i slutet av 2014.

Den saudiledda militäralliansen, som backar upp regeringen, tog kontroll över Aden i somras men bombdåd och väpnade attacker från al-Qaida och andra rivaliserande extrema islamistgrupper, bland annat IS, har fortsatt att plåga staden.

Kärnan i en andlig reformation

Ledare I Gamla testamentet finns ett intressant dubbelverk från tiden efter Israels babyloniska fångenskap. Det är böckerna Esra och Nehemja, som skildrar...