Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Kristen skola förändrar efter kritik

Hällebergsskolan i Ljungskile har fått utstå hård kritik efter en granskning av Göteborgs-Posten. Nu har man vidtagit en rad åtgärder efter att Skolinspektionen utrett skolan.

Nyheter · Publicerad 15:35, 5 mar 2019

Världen idag har tidigare berättat om GP:s artiklar om Hällebergsskolan som tagit upp missförhållanden på skolan. Men tidningen har också kritiserats för att vara tendensiös och att blanda samman församlingen, som är huvudman, med skolverksamheten.

Efter tidnings­rubrikerna har Skolinspektionen gjort en utredning och gett skolan i uppdrag att återkomma med åtgärder. Nu rapporterar lokala medier att skolan gjort flera förändringar för att komma till rätta med svagheter som funnits i verksamheten.

Bland annat menade Skolinspektionen att det vore önskvärt att någon inom skolhälsan inte har en relation till församlingen.

”Nu har skolan anlitat en psykolog som inte har någon koppling till skolans huvudman, och som eleverna kan vända sig till”, rapporterar P4 Väst.

Skolan skriver också till Skol­inspektionen att värde­grunds­arbetet ska utvecklas så att det omfattar alla diskrimineringsgrunder. Man kommer också se till att undervisningen, exempelvis i sex- och samlevnad, fullt ut följer läroplanen.

KD:s fall från tydlighet till förvirring

Ledare Väljarnas val av parti avgörs främst av två faktorer: Antingen uppskattar man partiets ideologi och politiska förslag, eller också har man förtroende...

En riskfylld årstid för människans bästa vän

En halväten kryddig korv, giftiga alger och varma bilar. Sommaren är härlig, men kan också bli farlig för våra fyrfota vänner. Det här ska du som...