Därför säger Herren Gud så: Se, jag har lagt en grundsten i Sion, en beprövad sten, en dyrbar hörnsten, en fast grundval. Den som tror på den behöver inte fly.
Jesaja 28:16

Världen idag

Pastorn och sångerskan Maria Gustin Bergström har startat ett böneinitiativ om beskydd för vårt land. Foto: Zandra Erikshed

Kristen profil föreslår kvällsbön för Sveriges gränser

Nu tar pastorn och sångerskan Maria Gustin Bergström initiativ till bön om beskydd för vårt land, med tanke på den säkerhetspolitiska situationen. I ett inlägg på Facebook inbjuder hon den som vill att vara med att be varje kväll klockan 20, var man än befinner sig.

Nyheter · Publicerad 18:00, 12 maj 2022

I ett inlägg på Facebook skriver pastorn och sångerskan Maria Gustin Bergström om behovet av bön för Sverige. Hon föreslår att alla som vill är med och ber samtidigt varje kväll klockan 20, om beskydd för våra städer och för alla Sveriges invånare, om visa ledare som fattar rätt beslut och om ett slut på kriget i Ukraina.

– Det började med en massa frågor som gnagde i mig, säger Maria Gustin Bergström till Världen idag.

– Nu har vi ett läge i Sverige som är allvarligt, vilket mycket tyder på. Vad är det som gör att vi inte ber mer för situationen tillsammans? Är det för att vi litar mer på ”hästar och vagnar” än på Guds omsorg om oss?

Maria Gustin Bergström berättar att hon hört från sina föräldrar hur man förr samlades och bad i stunder av oro och osäkerhet. Även om hon ser att människor faktiskt samlas och ber även i dag tycker hon det är märkligt att vi inte gör det ännu mer.

Hon säger att hon skäms över sin egen bekvämlighet och oförmåga att förstå allvaret.

– Hur kan det komma sig? Vad är det med oss? Det är som en sömn, men det är ju hos Gud som vår trygghet finns, säger Maria Gustin Bergström.

Hon vill dock inte göra någon stor sak av sitt böneinitiativ. Det är ett förslag i all enkelhet, förklarar hon.

– Det här är en gemensam, enkel sak att vara med i, vem man än är. Vi ställer klockan på 20 och möts vid tronen och ber för vårt land, säger hon.

Vad är det som gör att vi inte ber mer för situationen?

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Franklin Graham i nytt tal: Be inte om ursäkt för evangeliet

Bibeltro. Vid ett tal i Florida varnade evangelisten Franklin Graham för att en storm mot kristna är på väg,... fredag 2/6 10:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10